Εντυπωσιακός φυσικός κρύσταλλος μοιάζει με… ενυδρείο !!! (video)

Τα κρύσταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι εντυπωσιάζουν τόσο για τη φυσική τους ομορφιά όσο και για τη νομισματική τους αξία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Και το οπάλιο δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Πρόκειται για ένα κρύσταλλο ασυνήθιστο ως προς τη δομή του. Είναι άμορφο (σαν το γυαλί) και η σύστασή του είναι βασικά διοξείδιο του πυριτίου. 

Η ιδιαιτερότητα του οπάλιου, έγκειται στο γεγονός, ότι περιέχει στην μάζα του μία ποσότητα περίπου 10% νερό που μαζί με το οξείδιο του πυριτίου σχηματίζουν μικρά  σφαιρίδια τα οποία διατάσσονται στο χώρο, σχηματίζοντας με τη σειρά τους διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Όταν περνάει το φως μέσα από αυτές τις διατάξεις, διαθλάται και διαχέεται κατά τυχαίες διευθύνσεις, με αποτέλεσμα η επιφάνεια του ορυκτού να εμφανίζει  την σπάνια εναλλαγή των διάφορων χρωμάτων που ιριδίζουν. 

Οι κρύσταλλοι οπαλίου διαφοροποιούνται από άλλους εξαιτίας της ποικιλίας των χρωμάτων και των μοτίβων που εμφανίζονται στην επιφάνειά τους, αν και αυτός που βλέπετε ξεπερνά κάθε προσδοκία. 
Μοιάζει με μια υποβρύχια άποψη του πυθμένα των ωκεανών, ειδικά όταν το φως λάμπει μέσα του, και θυμίζει το δίχως άλλο μια μικρογραφία ενυδρείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οπάλια αλλάζουν χρώμα αλλά και τη διαφάνειά τους, ανάλογα με το αν είναι υγρά ή ξηρά. 
Όταν βραχούν, το βασικό τους χρώμα γίνεται πιο έντονο ενώ όταν στεγνώνουν αλλάζουν αποχρώσεις. Μαγικό!

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)