Τα πουλιά της Ελλάδας στο «Κέντρο Τεχνών» της Αθήνας !!!

Διαδραστική έκθεση με θέμα τα πουλιά της Ελλάδας παρουσιάζουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο «Κέντρο Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας» του δήμου Αθηναίων έως τις 13 Οκτωβρίου.

Ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση

Σκοπός της έκθεσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το μαγευτικό κόσμο των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Παράλληλα, η έκθεση υπενθυμίζει τη σημαντικότητα της προστασίας της φύσης, καθώς και την ανάγκη ενεργοποίησης όλων μας για τη διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος, τόσο για τα πουλιά όσο και για τον άνθρωπο.
Διαδραστικές, ενημερωτικές, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις

Εκτός από μοναδικές στιγμές της άγριας φύσης που θα προβληθούν διαμέσου του φωτογραφικού φακού φωτογράφων και μελών των δύο οργανώσεων, η έκθεση θα περιλαμβάνει διαδραστικές, ενημερωτικές, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους τόσο στον κλειστό χώρο του «Κέντρου Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας» όσο και στον υπαίθριο χώρο που το περιβάλλει.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν περιβαλλοντικά εργαστήρια με κατασκευές, ζωγραφική και παιχνίδια βασισμένα σε διαφορετικές θεματικές όπως: πουλιά των αγροτικών περιοχών, θαλασσοπούλια, πουλιά των υγροτόπων και πουλιά της πόλης, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ με θέμα τα πουλιά και την προστασία τους, τα οποία θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Πληροφορίες
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028, Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


http://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)