Η λίμνη Άβυθος στην Κεφαλονιά !!! (Video)

Η λίμνη Άβυθος, ή Άκωλη όπως λέγετε στην Κεφαλονιά, βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Στάβερη κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος βορειοδυτικά του Πόρου.  Το όνομα της προέρχεται από το γεγονός πως, όσο και να προσπαθούσαν, κάτοικοι και επιστήμονες δεν μπορούσαν να ανακαλύψουν το βάθος της.  Έτσι, για πολλά χρόνια αποτελούσε ένα από τα πολλά μυστήρια της Κεφαλονιάς τροφοδοτώντας δεκάδες μύθους και δοξασίες.

Η απάντηση στο μυστήριο δόθηκε όταν ένας κάτοικος, απλά έδεσε ένα μεγάλο σίδερο στην άκρη ενός σχοινιού και ανακαλύφθηκε πως η λίμνη έχει μόλις 11 μέτρα βάθος!
Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσαν οι επιστήμονες να μετρήσουν το βάθος της ήταν γιατί, τα όργανα βυθομέτρησης που χρησιμοποιούσαν παρασύρονταν από ένα υπόγειο ποτάμι, δίνοντας έτσι λανθασμένες μετρήσεις.

Παρ’ όλο όμως που η λίμνη τελικά έχει βυθό, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που συναντώνται αποκλειστικά στην πανέμορφη Κεφαλονιά, αφού το υπόγειο ποτάμι της την ενώνει με την άλλη άκρη του νησιού πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Δείτε το βίντεο !!!


Πρόκειται για μια πανέμορφη λίμνη σε ένα κατάφυτο μέρος που δυστυχώς όμως δεν είναι προσβάσιμο.  Για να αποφευχθούν τα ατυχήματα και επειδή η λίμνη τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την περιοχή, είναι περιφραγμένη αποτρέποντας έτσι τους επισκέπτες να μπουν στον πειρασμό για μια βουτιά ή έστω για εξερεύνηση. 
Δείτε το βίντεο και εδώ:

Λίμνη Άβυθος - Κεφαλονιά !!! από zouzounews

Πληροφορίες από: blog.ideales.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)