Κηπουροί καλλιτέχνες διαγωνίζονται στο Mosaïcultures Internationales de Montréal !!! (video)

Μόλις κλάδεψες την τριανταφυλλιά σου. Την κοιτάς όλο καμάρι. Φτιάχνεις έναν καφέ να απολαύσεις το έργο σου και να σερφάρεις στο internet. Και μένεις άναυδος.


Γιατί, μόλις έπεσες πάνω στο Mosaïcultures Internationales de Montréal, έναν διεθνή διαγωνισμό κηπουρικής, που το φαινομενικά απλούστερο «έργο τέχνης» μπορεί να το κοιτάς σαν χάνος για κανένα 10λεπτο. Άσε που για να τα δεις όλα , θες μήνες- γι” αυτό η έκθεση ξεκινάει στις 22 Ιουνίου και λήγει στις 29 του Σεπτέμβρη.
Ο διεθνής διαγωνισμός Mosaïcultures Internationales γίνεται στο Μόντρεαλ του Καναδά, από το 1998. Φέτος, για τα γιγαντιαία γλυπτά επιστρατεύθηκαν 22.000 είδη φυτών, που εκτίθενται σε 10 θερμοκήπια και 30 θεματικούς κήπους.

To Mosaïculture είναι μια εκλεπτυσμένη κηπευτική τέχνη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία και τοποθέτηση «ζωντανών» έργων τέχνης, κυρίως από φυτά με πολύχρωμα φύλλα. Όλα τα έργα που παρουσιάζονται πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά του πολιτισμού των συμμετεχόντων, ενώ οι επισκέπτες της εκδήλωσης μπορούν και να ψηφίσουν το αγαπημένο έργο τους.





Στο τέλος, μια κριτική επιτροπή διαλέγει το καλύτερο έργο και το βραβεύει. Το έπαθλο είναι η ευκαιρία για τον καλλιτέχνη να κάνει τη δουλειά του γνωστή σε διεθνές επίπεδο.

http://www.scouter.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)