Τι έδειξαν οι φθινοπωρινές παρατηρήσεις ορνιθοπανίδας στον Έβρο !!!

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί μια μεταβατική περίοδο στην μετακίνηση των πουλιών για το Δέλτα, καθώς άλλα πουλιά αναχωρούν και μετακινούνται προς νότο, ενώ σιγά σιγά ξεκίνησαν και οι αφίξεις αυτών που θα ξεχειμωνιάσουν στην περιοχή.

Οι βροχές έχουν μάλλον καθυστερήσει, με αποτέλεσμα ελάχιστες περιοχές να έχουν γλυκά νερά. Γενικά οι αριθμοί των πουλιών είναι αρκετά μικροί, με αρκετά ωστόσο είδη να παρατηρούνται.

Η τελευταία καταγραφή της ορνιθοπανίδας έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις ήταν τα πάνω από 2.500 Φοινικόπτερα, τα οποία έχουν κατακλύσει τις λιμνοθάλασσες Δράνα και Παλούκια.
Οι πληθυσμοί των παπιών αυξήθηκαν σε σχέση με την καλοκαιρινή περίοδο, με πολυπληθέστερα τα Κιρκίρια (2.100 ατ.) και τις Πρασινοκέφαλες (1.300 ατ.), ενώ καταγράφηκαν ακόμα Χουλιαρόπαπιες, Σφυριχτάρια, Ψαλίδες και Καπακλήδες.

Οι Βουβόκυκνοι μόλις που έφτασαν τους 100, ενώ στα ίδια επίπεδα ήταν και οι Αργυροπελεκάνοι με 105 άτομα.
Στην παραλία του Απαλού μια σπάνια παρατήρηση με ένα Ρωσότρυγγα να τρέφεται στα λασποτόπια, ενώ ένας Ψαραετός (που μόλις είχε πιάσει ένα ψάρι) πετούσε πάνω από την λιμνοθάλασσα των Παλουκιών.

Τέλος παρατηρήθηκαν τέσσερις «ξεχασμένοι» Μαυροπελαργοί, ενώ τα Χειμωνογλάρονα σταθερά στην παραλία του Απαλού με 280 περίπου άτομα.

http://www.econews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)