Το LADEE θα εξερευνήσει τη Σελήνη !!! (Video)

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA ανακοίνωσε πως εκτόξευσε χθες ένα ειδικό όχημα που θα μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης και θα διαπιστώσει εάν υπάρχει σε αυτήν αιωρούμενη σκόνη.

Ο πύραυλος «Μινώταυρος V» εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Γουόλοπς στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 06.27 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να βρεθεί στην τροχιά της Σελήνης σε έναν μήνα.

Σαράντα χρόνια μετά την αναχώρηση των αστροναυτών της αποστολής του προγράμματος Απόλλων από την επιφάνεια της Σελήνης, το μη επανδρωμένο όχημα—στο μέγεθος μικρού αυτοκινήτου—που μεταφέρει ο Μινώταυρος, ήταν προγραμματισμένο να αποκολληθεί από αυτόν 20 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.

Το όχημα, που ονομάζεται «Εξερευνητής Σεληνιακής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος Κονιορτού» (LADEE) και ζυγίζει 383 κιλά—εκ των οποίων τα 135 είναι το καύσιμο του—θα συλλέξει λεπτομερή δεδομένα από τη δομή και τη χημική σύσταση της πυκνής ατμόσφαιρας της Σελήνης και θα διευκρινίσει εάν παραμένει αιωρούμενη σκόνη κοντά στην επιφάνεια του εδάφους της.

Οι κόκκοι αυτού της σκόνης αυτής ενδεχομένως να λύσουν το μυστήριο των παράξενων λάμψεων που είχαν παρατηρήσει οι αστροναύτες του προγράμματος Απόλλων (από το 1969 έως το 1972) στον σεληνιακό ορίζοντα λίγο πριν την ανατολή του ηλίου, ανακοίνωσε η NASA.
 


 

Η αποστολή αυτή, σημειώνει το ΑΜΠΕ, εκτός από τη μελέτη της σεληνιακής επιφάνειας, θα βοηθήσει και στην κατανόηση πολλών άλλων φαινομένων του ηλιακού μας συστήματος, όπως τους μεγάλους αστεροειδείς, τον πλανήτη Ερμή, ή τις άλλες σελήνες που περιστρέφονται στην τροχιά άλλων πλανητών, εκτιμούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος αυτού, που δρομολογήθηκε το 2008 και κόστισε 280 εκατ. δολάρια.
http://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)