Βόμβες....στα θεμέλια πολυκατοικιών !!! (Video)

Η Δ.Ε.Η δημιουργώντας το υπόγειο δίκτυο ηλεκτροδότησης, εγκαθιστά υποσταθμούς υψηλής τάσης 22 χιλιάδων βολτ (22 KV) αδιακρίτως και όπου την βολεύει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία ανυποψίαστων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά από τα σημεία που επιλέγονται για εγκατάσταση τέτοιον υποσταθμών, είναι οι υπόγειοι χώροι πολυκατοικιών.
(Μια τέτοια πολυκατοικία βρίσκεται επί της οδού Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ελευσίνα.)
Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μεγάλοι. 
Οι μετασχηματιστές των υποσταθμών, παράγουν κατά τη λειτουργία τους μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μεγαλύτερη ακόμα και από της κινητής τηλεφωνίας.(σύμφωνα με τους ειδικούς).
Ένα άλλο θέμα είναι ο τύπος του μετασχηματιστή, εάν είναι λαδιού η αέρος.
Οι μετασχηματιστές λαδιού, -οι παλαιότεροι τουλάχιστον- χρησιμοποιούν  το εξαιρετικά μεγάλης τοξικότητας χημικό κλοφέν, το οποίο λέγεται ότι έχει αντικατασταθεί.
Έχει αναλογιστεί κανείς την επικινδυνότητα της συνύπαρξης υψηλής τάσης με δίκτυο φυσικού αερίου και τις επιπτώσεις από έκρηξη του μετασχηματιστή λόγω βλάβης  ή αστοχίας υλικού.
Άραγε κατά πόσο νόμιμη είναι η Δ.Ε.Η να εγκαθιστά  σε κατοικήσιμες περιοχές τέτοιους υποσταθμούς; 
Και μάλιστα εν κρυπτό και εν αγνοία των ενοίκων των πολυκατοικιών;
Από που βγαίνουν  οι σχετικές άδειες για εγκατάσταση και εκσκαφή των δρόμων;
Ο Δήμος τι γνωρίζει για την συγκεκριμένη υπόθεση;
Γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

Καλό θα ήτανε λοιπόν, καθένας που σκέφτεται να νοικιάσει ή αγοράσει  διαμέρισμα σε πολυκατοικία, να κάνει πρώτα μια έρευνα στους υπόγειους χώρους της. 
By zouzounews

Σχόλια

Ο χρήστης Νικόλαος Νημάς είπε…
Για την ορθότερη ενημέρωσή σας:
1. ο εξοπλισμός των 20.000 βολτ (τόσο οι μετασχηματιστές, όσο και οι ηλεκτρικοί πίνακες των αυτομάτων διακοπτών) δεν εκπέμπουν ακτινοβολία που να ξεπερνά τα όρια κινδύνου. Το βεβαιώνω μετά από μετρήσεις που παρήγγειλα και εκτέλεσε τεχνικό κλιμάκιο της ΕΕΑΕ - Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, σε παρόμοιο υποσταθμό βιομηχανίας.
2. Οι μετασχηματιστές που παράγονται και τοποθετούνται σήμερα δεν περιέχουν πλέον το λάδι κλοφέν. Έχουν καταργηθεί. Ελέγξτε μόνον του παλιούς μετασχηματιστές αν υπάρχουν τέτοιοι.
3. Αυτοί οι ηλεκτρικοί πίνακες που δείχνει το video είναι εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και εξασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την προστασία των μετασχηματιστών. Ελέγξτε μόνον αν η επιθεώρηση και η τακτική συντήρηση γίνεται από τη ΔΕΗ στα καθορισμένα χρονικά διαστήματα.
4. Σε όλον τον σύγχρονο κόσμο προτιμούνται πλέον τα υπόγεια δίκτυα και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον κανόνα.
5. Για να είναι βέβαιοι οι ένοικοι για την ασφάλειά τους καλό είναι να ζητούν επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΗ και να ελέγχουν την απάντησή της απευθυνόμενοι σε επίσημους φορείς όπως το Πολυτεχνείο και η ΕΕΑΕ.
Φιλικά
Νικόλαος Νημάς
Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Ο χρήστης Demi είπε…
Κύριε Νημά ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβασή σας.

Σεβαστά και κατανοητά αυτά που λέτε καθότι μιλάτε έχοντας γνώση του αντικειμένου ως Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ όπως δηλώνετε.

Τα γραφόμενα στην ανάρτηση δεν αποτελούν υποθέσεις δικές μας αλλά δηλώσεις ανθρώπων σχετικών με το αντικείμενο.

Μπορεί ο εξοπλισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων να είναι τελευταίας τεχνολογίας όπως λέτε και η ακτινοβολία εντός ορίων, αλλά εδώ δεν μιλάμε για υποσταθμό βιομηχανίας αλλά υποσταθμό εγκατεστημένο σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν άνθρωποι (κυρίως μικρά παιδιά) τα οποία είναι περισσότερο ευάλωτα σε ακτινοβολίες.

Λέτε ότι σε όλο το σύγχρονο κόσμο προτιμούνται υπόγεια δίκτυα.
Αυτά εγκαθίστανται σε υπόγεια πολυκατοικιών ή σε ουδέτερους χώρους;

Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός συνύπαρξης δικτύου φυσικού αερίου -που όλες οι σύγχρονες πολυκατοικίες φέρουν- με υψηλή τάση, όπως προαναφέρουμε.

Δεν νομίζουμε πως οι διαμένοντες σε τέτοιες οικίες θα είναι εφησυχασμένη γνωρίζοντας ότι αυτοί οι εξοπλισμοί πληρούν τις προδιαγραφές και γίνετε και τακτική συντήρησή τους.

Μέσα από αυτό το θέμα που δημοσιοποιήσαμε δεν θέλουμε να σπείρομαι τον πανικό στον κόσμο, αλλά να τον ενημερώσουμε, κάτι που από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει κάνει από τη μεριά της η ΔΕΗ, όπως θα όφειλε.

Κατά την έρευνα που κάναμε στη συγκεκριμένη πολυκατοικίας διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος εκεί δεν είχε ιδέα για το τι υπάρχει κάτω απ' τα πόδια του, ασχέτως εάν είναι επικίνδυνο ή όχι.

Φιλικά
zouzounews blogspot
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προς τον παραπάνω κύριο με τις ασυναρτησίες οτι δήθεν έφερε την ΕΑΕ και του μέτρησε και δεν υπάρχει πρόβλημα, να γράψει εδώ μέσα τί σχέση έχει με τη ΔΕΗ. Επίσης να βεβαιώσει οτι το επιτρεπόμενο όριο των 5.000 βολτ ανά μέτρο έχει πλέον καταρριφθεί αλλά ακόμα και με αυτά τα δεδομένα θέλει 20.000 βολτ ανά 4 μέτρα για να πληρείται η ασφάλεια δλδ να μην κυκλοφορεί κανείς στην πολυκατοικία. Να κόψει λοιπόν τις ασυναρτησίες και τις ανεύθυνες τάχα ενημερώσεις.
Ο χρήστης George M είπε…
Ο κ. Νημάς κοιταει μόνο την πλευρα της δουλειας του και εξεταζει μονο το Δημόσιο συμφερον και οχι των Ελληνων πολιτων. Ειναι μηχανολογικη εγκατασταση με παλιες προβλεψεις του 1965 και τα προβληματα ειναι απο πολλες πλευρες, οπως εκρηξεις , πλημμυρες απο απροβλεπτες νεροποντες, ελλειψη σωστης υποδομης αποστραγγισης, κατασκευαστικη αστοχια υποδομης υποσταθμου, παραβιαση ιδιωτικοτητας απο τεχνιτες ΔΕΗ σε οικιστικα κτιρια, δυσοσμια, ελλειψη καθαριοτητας, υγρασια , θορυβος, κλπ. Να γινονται μονο σε δημοσιους ή δημοτικούς χωρους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και για ποιο λόγο θα πρέπει οι πολίτες .."..να ζητούν επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕΗ και να ελέγχουν την απάντησή της απευθυνόμενοι σε επίσημους φορείς όπως το Πολυτεχνείο και η ΕΕΑΕ...." οπως λετε
Μήπως θα έπρεπε η ΔΕΗ να φροντίζει για την ενημέρωση των ενοίκων και μάλιστα σε ετησία βάση, αφου είναι και δικά της τα μηχανήματα ?

Αυτό σας πληρώνουν οι προισταμένοί σας να λέτε κύριε ειδικέ ???

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)