Ιδού η ντομ-τάτα, φυτό δύο σε ένα !!!

Με τις ντομάτες στη μία πλευρά και τις πατάτες στην άλλη, το φυτό αυτό μοιάζει σαν να έχει βγει από κάποιο εργαστήριο τύπου Φρανκενστάιν. Δεν πρόκειται όμως για κάποιο γενετικά τροποποιημένο φυτό αλλά για ένα απολύτως φυσικό θαύμα.

Ονομάζεται TomTato (κάτι σαν «Ντομ-τάτα») και κάθε φυτό μπορεί να δώσει έως και 500 γλυκά τσέρι ντοματάκια αλλά και μια καλή «σοδειά» πατάτες.

Το φυτό αποκαλύφθηκε χθες στο κοινό, πριν διατεθεί προς πώληση σε αγρότες της Βρετανίας.

Το πρότζεκτ άρχισε πριν από 15 χρόνια, γράφει η Daily Mail, όταν ο διευθυντής της εταιρείας Thompson & Morgan, Paul Hansord, βρισκόταν σε ταξίδι στις ΗΠΑ. Τότε πρόσεξε μία πατατιά που αναπτυσσόταν κάτω από μία ντοματιά και έμαθε πως μπορούν να αναπτυχθούν και τα δύο μαζί επειδή ανήκουν στην ίδια «οικογένεια».

Το πρόβλημά του ήταν πώς να επεκτείνει την ιδέα αυτή ώστε τα φυτά να μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά.

Έπειτα από πολλές δοκιμές και αποτυχίες, και με τη βοήθεια ειδικών στο μπόλιασμα, η εταιρείαThompson & Morgan κατέληξε σε μία μέθοδο που είχε αποτέλεσμα.

«Κάθε TomTato μπολιάζεται με το χέρι για να παραχθεί αυτό το μοναδικό φυτό. Δεν υπάρχει γενετική μετάλλαξη, είναι μία φυσική και ασφαλής διαδικασία», τόνισε ο Hansord στη Daily Mail.

Η παραγωγή αρχίζει σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ολλανδία, όπου γίνεται το μπόλιασμα. Μετά τα φυτά αποστέλλονται πίσω στη Βρετανία και αναπτύσσονται σε θερμοκήπια μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να μπορούν να πουληθούν.
http://www.tampouloukia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)