Τα ανεμοδαρμένα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας !!!

Στο Slope Point, το νοτιότερο άκρο της Νέας Ζηλανδίας, τα ρεύματα αέρα είναι τόσο δυνατά και επίμονα που μπορούν να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμά τους. 

Όπως έχει συμβεί με τα δέντρα της περιοχής που έχουν στρεβλώσει από τη δύναμη του ανέμου και πλέον γέρνουν προς μία κατεύθυνση, κοντεύοντας να αγγίξουν το έδαφος. 

Όπως είναι βέβαια αναμενόμενο κανείς άνθρωπος δεν ζει στην περιοχή παρά μόνο τα ανεμοδαρμένα δέντρα παραμένουν εκεί, όσο αντέχουν, υπενθυμίζοντας σε όλους πως υπάρχει ζωή.
Οι αγρότες που έμεναν στις γύρω περιοχές και σε ακτίνα πάνω από 5 μίλια σκέφτηκαν κάποια στιγμή να φυτέψουν δέντρα προκειμένου να προστατεύσουν τα ζώα τους που τα πήγαιναν εκεί για βοσκή. Μάταια όμως. Ο τόπος εγκαταλείφτηκε και τα δέντρα μεγάλωσαν. 
Όσα άντεξαν έγιναν ένα με το τοπίο και συμμορφώθηκαν με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Και όσο πιο μεγάλα και ψηλά γίνονται τόσο πιο πολύ βομβαρδίζονται από τον άνεμο που έρχεται από τον ωκεανό. 
Και ο άνεμος αυτός δεν σπάει τα κλαδιά ούτε ρίχνει κάτω τα δέντρα απλώς τα ροκανίζει λίγο λίγο αλλάζοντας το σχήμα και την κλίση τους. Κι όσο αντέξουν…

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)