48ωρη απεργία των καθηγητών Δευτέρα και Τρίτη !!!

Με 48ωρη απεργία, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, συνεχίζουν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιες εκπαίδευσης τις κινητοποιήσεις τους.

Στη χθεσινή, κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τους προέδρους των ΕΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, απορρίφθηκαν οι προτάσεις για πενθήμερη και τριήμερη απεργία, ενώ η πρόταση για 48ωρη απεργία εγκρίθηκε με ποσοστό 82%.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η πρόταση για πενθήμερη απεργία υπερψηφίστηκε από το 65,7% των ψηφισάντων. Δεν υιοθετήθηκε, όμως, αφού δεν συγκέντρωσε το 66,6% που απαιτείται, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε νέες συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση μέσω της ΑΔΕΔΥ, η οποία αναμένεται να κηρύξει απεργία για την προσεχή εβδομάδα.

Οι συνδικαλιστές των καθηγητών θεωρούν φυσιολογική την κάμψη που καταγράφηκε την περασμένη βδομάδα στη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία, τονίζοντας ότι τα ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 90% στις αρχές της κινητοποίησης ήταν «πρωτοφανή την τελευταία 20ετία».

«Μια κινητοποίηση δεν κρίνεται μόνο από τη συμμετοχή στην απεργία, αλλά και από τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις» τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. «Σε απόλυτους αριθμούς, μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες καθηγητές» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η πενθήμερη απεργία, που είχε εξαγγελθεί για τις 16 Σεπτεμβρίου, έληξε χθες με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 30% (20% σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας).

Παράλληλα, το κύμα των καταλήψεων φαίνεται ότι έχει περιοριστεί σε λίγα σχολεία του λεκανοπεδίου, χωρίς να φτάσει ποτέ στην περιφέρεια. 

http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)