Ανθρώπινη αλυσίδα 400 χλμ για μια ανεξάρτητη Καταλονία !!! (Video)

Περίπου 1,6 εκατ. άνθρωποι πιάστηκαν χέρι- χέρι με αίτημα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους το 2014

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο θέλησαν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία οι Καταλανοί. Όχι μόνο βγήκαν στους δρόμους μαζικά, αλλά έκαναν και ανθρώπινη αλυσίδα 400 χλμ, που περνούσε μέσα από πόλεις και αγροτικές εκτάσεις.
Ανήμερα της «εθνικής γιορτής» της Καταλονίας, 1,6 εκατ. άνθρωποι, ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας, πιάστηκαν χέρι- χέρι και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα 400 χιλιομέτρων με αίτημα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία τους το 2014, κάτι που ως τώρα αποφεύγει η ισπανική κυβέρνηση.

Να σημειωθεί πως η Καταλονία είναι μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Ισπανίας, καθώς η παραγωγή της αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

«Θέλουμε ένα δημοψήφισμα για να δούμε αν η πλειοψηφία των Καταλανών επιθυμεί την ανεξαρτησία. Το πρόβλημα είναι ότι η Ισπανία δεν ακούει. Μόνη μας ελπίδα είναι η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος να ασκήσει πίεση στην ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε διαδηλωτής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση του ποσοστού που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, με τις τελευταίες να ανεβάζουν το ποσοστό στο 50%. Η Καταλονία με πληθυσμό  7,5 εκατομμυρίων, γιόρτασε την επέτειο κατάκτησης της χώρας από τον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο Ε’ το 1714. Η ανθρώπινη αλυσίδα ήταν εμπνευσμένη από παρόμοιες δράσεις που καταγράφονταν στα τέλη της δεκαετίες του ‘80 στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, για ανεξαρτησία από τη Σοβιετική Ένωση.


http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)