Άτυχο βατράχι εκτοξεύτηκε μαζί με την τελευταία αποστολή της ΝASA !!!

Τρία, δύο, ένα, μηδέν! Ο πύραυλος της ΝASA πυροδοτείται και εκτοξεύει ένα τρομαγμένο αμφίβιο ψηλά στον αέρα.

Μια κάμερα που κατέγραψε την εκτόξευση της αποστολής LADEE στη Σελήνη συνέλαβε τη σιλουέτα ενός ιπτάμενου βάτραχου μέσα στα καυσαέρια του πυραύλου.

«Η ομάδα φωτογράφισης επιβεβαιώνει ότι ο βάτραχος είναι αληθινός και καταγράφηκε σε ένα και μόνο καρέ από μια ασύρματη κάμερα» ανακοίνωσε η ΝASA στο προφίλ της στο Instagram.

Πετάει πετάει ο βάτραχος   (Φωτογραφία:  NASA )
To άτυχο αμφίβιο πιθανότατα κολυμπούσε σε μια από τις δεξαμενές νερού που βρίσκονται κάτω από την εξέδρα εκτόξευσης προκειμένου να μειώνουν την ηχορύπανση και να αποτρέπουν την εκδήλωση πυρκαγιάς από τα καυσαέρια του πυραύλου.

Η εκτόξευση του LADEE πραγματοποιήθηκε από βάση της NASA στο νησί Ουάλοπς έξω από τη Βιρτζίνια, μεγάλο μέρος του οποίου είναι καταφύγιο άγριας ζωής.

«Στη διάρκεια των εκτοξεύσεων υπάρχουν διαταραχές σε μια μικρή ακτίνα από τις εξέδρες εκτόξευσης, είναι όμως βραχυπρόθεσμες και επιτρέπουν στις διαστημικές εκτοξεύσεις να συνυπάρχουν με την άγρια ζωή» διαβεβαιώνει η NASA.

Σύμφωνα με την υπηρεσία η τύχη του βάτραχου είναι «αβέβαιη».

Ίσως το ζωάκι να κινείται τώρα σε τροχιά μαζί με την αποστολή LADEE, η οποία θα μελετήσει την αραιή ατμόσφαιρα της Σελήνης.


http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)