Το ταξίδι στο μέλλον είναι εφικτό !!!

«Μπορεί κανείς να κατασκευάσει μια μηχανή του χρόνου; Η απάντηση είναι ναι». Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο καθηγητής Brian Cox, μιλώντας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ British Science Festival.

«Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε: «Αν μπορεί κανείς να φτιάξει μια μηχανή ικανή να ταξιδέψει στο χρόνο, αυτό θα ήταν εφικτό μόνο για το μέλλον. Δε θα μπορεί να γυρίσει πίσω».

Ο καθηγητής υποστήριξε ακόμη ότι έρευνες που γίνονται στον υψηλότερης ενέργειας επιταχυντή σωματιδίων LHC (Large Hadron Collider), θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κι άλλες διαστάσεις, και ίσως τελικά να εξηγήσουν πώς η χρονομηχανή Tardis της σειράς επιστημονικής φαντασίας Dr Who είναι μεγαλύτερη στο εσωτερικό της.

Ο καθηγητής Cox είναι θαυμαστής της συγκεκριμένης σειράς, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Rob Waugh στο Yahoo! News και η οποία προβάλλεται στο BBC, και στις 23 Νοεμβρίου πρόκειται να κάνει μια ομιλία, θέτοντας ερωτήματα γύρω από ζητήματα όπως η εξωγήινη ζωή, το ταξίδι σε άλλες διαστάσεις και το ταξίδι στο χρόνο.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι εφικτό και ότι χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες «μπορεί κανείς να μεταφερθεί στο μέλλον».

Για να γίνει αυτό, το… μόνο που χρειάζεται είναι να επιταχύνει κανείς σε ταχύτητες κοντά στην ταχύτητα του φωτός. «Όσο πλησιάζεις αυτήν την ταχύτητα, ο χρόνος επιβραδύνει, αλλά μόνο για σένα, σύμφωνα με τη θεωρία της ειδικής σχετικότητας του Αϊνστάιν» είπε.

«Αν πας γρήγορα, το ρολόι σου αρχίζει να επιβραδύνει σε σχέση με αυτούς που είναι σταθεροί και καθώς πλησιάζεις την ταχύτητα του φωτός, αρχίζει να γίνεται τόσο αργό που μπορείς να βρεθείς 10.000 χρόνια μπροστά στο μέλλον» πρόσθεσε.
Όσο κι αν ο καθηγητής πιστεύει ότι το ταξίδι στο χρόνο είναι κάτι εφικτό, τονίζει ότι δεν ισχύει το ίδιο και για το ταξίδι στο παρελθόν.

Πηγή : newsbeast.gr
http://www.ειδήσεισ.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)