Ατομική βόμβα παραλίγο να ανατιναχθεί στις ΗΠΑ το 1961!!!

Κοντά στην πυρηνική καταστροφή έφτασαν οι ΗΠΑ το 1961. Τι αποκαλύπτει ο Guardian για την πιθανή έκρηξη που θα ήταν 260 φορές πιο ισχυρή από αυτή της Χιροσίμα.

Η έκρηξη μιας αμερικανικής ατομικής βόμβας, η οποία παραλίγο να ανατιναχθεί το 1961 πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα, θα ήταν 260 φορές ισχυρότερη από αυτή που κατέστρεψε τη Χιροσίμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται απόρρητο έγγραφο.

Σύμφωνα με την Guardian, στο έγγραφο αναφέρονται, το οποίο προσκόμισε ο δημοσιογράφος Έρικ Σλόσερ, απτές αποδείξεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν πολύ κοντά σε ένα καταστροφικό πλήγμα τον Ιανουάριο του 1961.

Το περιστατικό συνέβη όταν δύο Mark 39 βόμβες υδρογόνου έπεσαν κατά λάθος στην περιοχή Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, όταν το βομβαρδιστικό B-52 παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πτήσης του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο της, έχουν γίνει επανειλημμένα εικασίες σχετικά με τη σοβαρότητα του περιστατικού, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των Αμερικανών πολιτών.

Ωστόσο, στο άρθρο αναφέρεται ότι η μία από τις δύο βόμβες συμπεριφέρθηκε ακριβώς όπως ένα πυρηνικό όπλο σε περίοδο πολέμου, αφού άνοιξε κανονικά το αλεξίπτωτό και τέθηκαν σε λειτουργία οι μηχανισμοί ενεργοποίησης. Η καταστροφή αποφεύχθηκε εξαιτίας ενός διακόπτη, ο οποίος δεν λειτούργησε σωστά.

Η ραδιενεργή σκόνη θα μπορούσε να είχε εξαπλωθεί στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, ακόμα και τη Νέα Υόρκη, απειλώντας τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, αναφέρει η εφημερίδα.

Στο απόρρητο έγγραφο ο Πάρκερ Τζόουνς, ανώτερος μηχανικός των εργαστηρίων Sandia National Laboratories υπεύθυνος για τη μηχανική ασφάλεια των πυρηνικών όπλων, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ένας διακόπτης χαμηλής τάσης στάθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και μιας ολέθριας καταστροφής».

H έκθεση του Τζόουνς με τίτλο "Επιστροφή στο Γκόλντσπορο: Πως έμαθα να μην εμπιστεύομαι την H-Bomb", γράφτηκε 8 χρόνια μετά το ατύχημα, κατά το οποίο η μία βόμβα προσγειώθηκε σε ένα χωράφι κοντά στην περιοχή Φάρο και η άλλη σε ένα λιβάδι.

Ο Τζόουνς ανακάλυψε ότι οι 3 από τους 4 μηχανισμούς ασφαλείας που είχαν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν την ακούσια πυροδότηση, δεν λειτούργησαν σωστά. Όταν η βόμβα χτύπησε στο έδαφος, ένα σήμα πυροδότησης εστάλη στον πυρήνα της κεφαλής και μόνο ο τελικός διακόπτης απέτρεψε την καταστροφή.

Η Guardian αναφέρει ότι ο Σλόσερ ανακάλυψε το έγγραφο καθώς έκανε έρευνα για ένα καινούριο βιβλίο με θέμα τα πυρηνικά όπλα.

http://www.blog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)