Βασανισμός ζωών: Ζωολογικός κήπος προσφέρει... μπάνιο με τιγράκια, επί πληρωμή !!! (Video)

Ένας ιδιωτικός ζωολογικός κήπος στη Φλόριντα των ΗΠΑ δίνει την... ευκαιρία στους επισκέπτες του να κολυμπήσουν και να παίξουν με μωρά τίγρεις για μισή ώρα, χρεώνοντάς τους 200 δολάρια.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων καταδικάζουν αυτή την πρακτική, τονίζοντας ότι είναι καταχρηστική και επικίνδυνη για την υγεία των ζώων. Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο για εργαζόμενους που βάζουν με το ζόρι τα τιγράκια στο νερό και δεν τα αφήνουν να βγουν.

Το πάρκο “Dade City's Wild Things” διαφημίζει τη νέα ατραξιόν ως μία “εκπληκτική συνάντηση” που περιλαμβάνει “παιχνίδια στο γρασίδι, τάισμα με μπιμπερό και κολύμπι”.

Στην τιμή των 200 δολαρίων περιλαμβάνεται και ένα CD με φωτογραφίες και βίντεο από την εμπειρία, το οποίο ο ζωολογικός κήπος δίνει στους επισκέπτες. Επίσης, αν κάποιος θέλει απλά να παρακολουθήσει χωρίς να συμμετέχει, η τιμή είναι 10 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου.


Τα τιγράκια έχουν βάρος έως 18 κιλά, καθώς υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει οι άνθρωποι να έρχονται σε κοντινή επαφή με μεγαλύτερα αιλουροειδή.

Ένας από τους ακτιβιστές τονίζει ότι “ξυπνούν τα τιγράκια ξανά και ξανά για όποιον πληρώνει για να παίξει μαζί τους ή να τα βγάλει φωτογραφίες. Στα μωρά τίγρεις δεν αρέσει να κάθονται για να τα χαϊδεύουν ή για να τα βγάλουν φωτογραφίες. Το κολύμπι λύνει αυτό το πρόβλημα... καθώς η τίγρη πρέπει να κολυμπήσει για τη ζωή της”.

Το Υπουργείο Αγροκαλλιέργειας των ΗΠΑ εξέδωσε πέρυσι μία προειδοποίηση προς το πάρκο για μία σειρά παραβάσεων, μία από αυτές αφορούσε έναν εκπαιδευτή που είχε πετάξει ένα τιγράκι μέσα στην πισίνα όταν είδε πως αυτό δίσταζε να μπει στο νερό. Όταν μάλιστα το μικρό προσπάθησε να βγει από την πισίνα, εκείνος το κράτησε με το ζόρι να κολυμπά.

Το πάρκο λέει πως τα ζώα απολαμβάνουν το κολύμπι και πως είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν μέσα στο νερό. Σημειώνεται ότι ο ζωολογικός κήπος προσφέρει επίσης μπάνιο με αλιγάτορες των οποίων το στόμα κλείνουν με ταινία! 

http://www.mychannel.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)