Τρεις νεκροί στην Ολλανδία από σολομό - Ρίχνουν ευθύνες σε εταιρία στην Ελλάδα !!!

Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από σαλμονέλα και άλλοι 950 άνθρωποι αρρώστηαν στην Ολλανδία αφού κατανάλωσαν μολυσμένο καπνιστό σολομό. Η εταιρία υποστηρίζει οτι για τη μόλυνση ευθύνεται η θυγατρική της εταιρία στην Ελλάδα.

 
Τα προϊόντα, στα οποία είχε ανιχνευτεί σαλμονέλα τύπου Thompson, έχουν αποσυρθεί από την αγορά, διευκρίνισε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM) της Ολλανδίας, προσθέτοντας ότι περίπου 100 άνθρωποι στις ΗΠΑ ασθένησαν "από τον ίδιο τύπο σαλμονέλας".

Ο οργανισμός παρακολούθησης τροφίμων και κατανάλωσης NVWA είχε σημάνει σήμα κινδύνου στις αρχές Οκτωβρίου, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη μόλυνση στην ολλανδική εταιρεία Foppen Paling en Zalm, η οποία παράγει τα συγκεκριμένα ψάρια. Ο οργανισμός ζήτησε από όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ να αποσύρουν τους μολυσμένους σολομούς από τα ράφια τους.
 


Από την πλευρά της η Foppen, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Χάρντερβαϊκ, στην κεντρική Ολλανδία, υποστήριξε ότι για τη μόλυνση ευθύνεται μια θυγατρική της στην Ελλάδα.

Στις 4 Οκτωβρίου ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ απαίτησε από την Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολομού, την εταιρεία που διακινούσε το συσκευασμένο καπνιστό σολομό, να αποσύρει από την αγορά όλες τις επιμολυσμένες παρτίδες, αφού ενημερώθηκε για το θέμα από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.


Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς παρουσιάζουν διάρροια, πυρετό και πόνο στην κοιλιά, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ. Η ασθένεια εκδηλώνεται από 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση του μολυσμένου τροφίμου και διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν χωρίς να χρειαστούν ειδική θεραπεία αλλά σε περιπτώσεις σοβαρής διάρροιας απαιτείται νοσηλεία.


http://www.newsit.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)