Εξουδετέρωση αστεροειδών με... paintball !!! (video)

Επαναστατική μέθοδος προστασίας της Γης κέρδισε πρώτο βραβείο

Νέα Υόρκη 

Ο κίνδυνος της πτώσης ενός μεγάλου αστεροειδούς στη Γη απασχολεί έντονα τις τελευταίες δεκαετίες την επιστημονική κοινότητα. Πολλές ιδέες έχουν πέσει στο τραπέζι το εύρος των οποίων ποικίλλει αφού άλλες μοιάζουν να έχουν κάποιο επιστημονικό υπόβαθρο και άλλες θυμίζουν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Επιστημονικό συμβούλιο του ΟΗΕ οργάνωσε έναν διαγωνισμό για τη διατύπωση νέων ιδεών και μεθόδων εξουδετέρωσης επικίνδυνων αστεροειδών. Νικητής αναδείχτηκε ένας φοιτητής του ΜΙΤ που υποστηρίζει ότι μπορούμε να εξουδετερώσουμε έναν αστεροειδή με ένα είδος διαστημικού…paintball.

Ο διαγωνισμός

Τον διαγωνισμό «Μετακινείστε έναν αστεροειδή 2012» διοργάνωσε η Επιτροπή Space Generation Advisory Council του ΟΗΕ. Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η διατύπωση αποτελεσματικών μεθόδων αντιμετώπισης αστεροειδών ή άλλων επικίνδυνων για τη Γη διαστημικών σωμάτων.

Νικητής αναδείχθηκε ο Σουνγκ Γουκ Πάεκ, φοιτητής στο τμήμα Αεροναυτικής και Αστροναυτικής του ΜΙΤ. Ο Πάεκ υποστηρίζει ότι ένα είδος «διαστημικού paintball» μπορεί να βοηθήσει στην εκτροπή της τροχιάς των αστεροειδών που κινούνται απειλητικά προς τη Γη.

Βάψτε τον αστεροειδή

Το μαύρο χρώμα απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία ενώ το λευκό την ανακλά. Ετσι, θεωρητικώς, αν ένας αστεροειδής αποκτήσει λευκό χρώμα η ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας θα τον υποχρεώσει να αλλάξει κατεύθυνση. Ο Πάεκ αναφέρει ότι ρίχνοντας επάνω σε έναν αστεροειδή που κινείται απειλητικά προς τη Γη «βόμβες» χρώματος - και ουσιαστικά βάφοντάς τον με λευκό χρώμα - θα καταφέρουμε να του αλλάξουμε την τροχιά.

Θεωρητικά η μέθοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς η αλλαγή της κατεύθυνσης ενός αστεροειδούς μέσω της συγκεκριμένης παρέμβασης γίνεται με ιδιαίτερα αργό ρυθμό. Ετσι, για να μπορέσουμε να εκτρέψουμε την πορεία ενός αστεροειδή που κινείται προς τη Γη, θα πρέπει να τον έχουμε εντοπίσει και «βάψει» τουλάχιστον 20 χρόνια πριν αυτός μπει στο «μονοπάτι» που οδηγεί στον πλανήτη μας. 

http://www.tovima.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)