Ο άνθρωπος που… υπνωτίζει τους καρχαρίες !!! (Video)

 Δεν νιώθει πρωταγωνιστής (και το δείχνει), ωστόσο είναι ειδικός σε έναν πολύ επικίνδυνο τομέα.
Ο λόγος για τον νοτιοαφρικανό δάσκαλο καταδύσεων Αντρέ Χάρτμαν, γνωστό για την ομολογουμένως περίεργη “εξοικείωσή” του με τον λευκό καρχαρία.
Με ένα “μαγικό τρόπο” καταφέρνει, ακουμπώντας το χέρι του στο ρύγχος του καρχαρία, να τον υποχρεώνει να ανοίγει το στόμα του, χωρίς βεβαίως να δαγκωθεί.
Η πρώτη “συνάντηση” με τον λευκό καρχαρία έγινε το 1977.
“Προσπάθησε να με δαγκώσει! Ψάρευα και είχα μαζί μου πολλά ψάρια. Ήρθε και προσπάθησε να με δαγκώσει. Τον είδα να έρχεται. Του έδωσα το όπλο μου. Δεν του άρεσε και έφυγε” έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Λίγα χρόνια αργότερα, το Discovery Channel μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο έδειχνε τον Χάρτμαν να κολυμπάει χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με ένα κοπάδι καρχαριών.

Πώς όμως καταφέρνει να τους “υπνωτίζει”;

“Αυτό το τμήμα του σώματος του καρχαρία (σ.σ.: ρύγχος) είναι γεμάτο νευρικές απολήξεις, και με το άγγιγμα αυτό το αισθητήριο σύστημα του κήτους ερεθίζεται. Ο καρχαρίας μοιάζει να εισέρχεται σε μια ευχάριστη, αλλά συγχυσμένη κατάσταση, καθώς ψάχνει διαρκώς την πηγή του ερεθισμού. Έτσι, εκείνη την ώρα δεν θέλει να επιτεθεί σε κανένα” εξηγεί ο Νταγκ Πέριν, ο αμερικανός φωτογράφος που έχει αιχμαλωτίσει τις συγκλονιστικές αυτές στιγμές.

Οι επικίνδυνες περιπέτειες του Χάρτμαν έχουν απαθανατιστεί σε αρκετά βίντεο και φωτογραφίες, που πραγματικά κόβουν την ανάσα.



http://www.otherside.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)