Το προφίλ του ομογενή που έστειλε επιταγή 1 δισ. σε σχολείο της Καλαμαριάς !!!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους διευθυντές και καθηγητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς όταν άνοιξαν το φάκελο και είδαν μια επιταγή με ποσό ενός δισ. δολαρίων!

Στο φάκελο που απεστάλη προς το σχολείο, εκτός από την επιταγή, υπήρχε και ένα απόκομμα της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», με ρεπορτάζ που αφορούσε στις εκθέσεις που έγραψαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου με θέμα, πως βιώνουν την οικονομική κρίση.


Αποστολέας εμφανίζεται ένας ομογενής από τη Βαλτιμόρη, που εκτός από το όνομά του και την ταχυδρομική θυρίδα δεν αναφέρει άλλα στοιχεία του στο φάκελο.
 


Καλόψυχος, μεγαλόψυχος, αλλά και με ψυχολογικά προβλήματα, είναι ο ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος φέρεται να έστειλε την επιταγή ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, και όχι μόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.
 
Σε συνέχεια του σημερινού ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ από τη Θεσσαλονίκη, η ομογενειακή εφημερίδα ερεύνησε την υπόθεση και διαπίστωσε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει στείλει επιταγές με μεγάλα ποσά στο Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, στο ΥΑΣΑ (οργανισμό για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες) και σε πλείστους άλλους ομογενειακούς φορείς.
 

Ο Βασίλειος Βασιλειάδης, ηλικίας άνω των εβδομήντα ετών, κατάγεται από την Κάρπαθο και ζει μοναχικά στη Βαλτιμόρη.

Όπως επεσήμαναν στον «Εθνικό Κήρυκα» αναγνώστες με τους οποίους επικοινώνησε, ο εν λόγω ομογενής ήταν επιχειρηματίας, είχε οικογένεια και παιδιά, αλλά μετά το διαζύγιό του υπέστη ψυχικό κλονισμό και είχε νοσηλευτεί σε ψυχολογική κλινική.
 


Αυτή την περίοδο, σύμφωνα πάντα με τον «Εθνικό Κήρυκα», είναι απένταρος και κάθε φορά που μαθαίνει ότι κάποιοι χρειάζονται βοήθεια στέλνει και από μια επιταγή με μεγάλα ποσά, όπως έκανε την περίοδο της δόξας του. «Εδώ στη Βαλτιμόρη τον ξέρουμε και όσοι λαμβάνουν τέτοιες επιταγές τις αγνοούμε», επεσήμανε ένας από τους συμπατριώτες του.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόσφατα, ανήμερα του μνημόσυνου ενός επιστήθιου φίλου του, έστειλε στη χήρα και στην οικογένεια του εκλιπόντος επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων. Η οικογένεια τον λυπήθηκε και αγνόησε την επιταγή.


Επίσης, ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης (πρόκειται για απλή συνωνυμία με τον ομογενή από τη Βαλτιμόρη) επεσήμανε ότι όταν έλαβαν την πρώτη επιταγή από τον εν λόγω ομογενή και είδαν το τεράστιο ποσό, επικοινώνησαν με την τράπεζα για να μάθουν εάν ήταν υπαρκτός ο λογαριασμός και αν υπήρχε αντίκρισμα.


Όταν έμαθαν την αλήθεια αγνόησαν την επιταγή και ερεύνησαν περαιτέρω και μάλιστα σε βάθος την υπόθεση. «Αν και η τράπεζα επέμενε να της στείλουμε την επιταγή για να ασκήσει δίωξη εις βάρος του, εμείς δεν ενδώσαμε διότι είχαμε μάθει την πικρή αλήθεια. Ο συνάνθρωπός μας χρειάζεται τον οίκτο και όχι καταδίωξη», τόνισε ο Δρ. Βασιλειάδης.


http://www.zougla.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)