Οι «έξυπνοι» λαμπτήρες Hue ελέγχονται από κινητά και tablets !!! (video)

Κάντε το σπίτι σας… φωτορυθμικό.

Να φέρουν χρώμα στη ζωή μας εντός του σπιτιού αποφάσισαν η Philips με την Apple. Η συνεργασία των δύο γιγάντων του φωτισμού και της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο σύστημα φωτισμού. 

Το σύστημα βασίζεται σε «έξυπνους» λαμπτήρες που ο κάτοικος του σπιτιού μπορεί να ελέγχει μέσω κινητού τηλεφώνου ή μιας ταμπλέτας αλλάζοντας το χρώμα του φωτός ανάλογα με την επιθυμία του κάθε φορά.

Η έξυπνη λάμπα

Ο λαμπτήρας ονομάζεται Hue και ελέγχεται μέσω μιας εφαρμογής από iPhone και iPad. Οι ερευνητές της Philips ανέπτυξαν τον λαμπτήρα μελετώντας την επίδραση του φωτός στο ανθρώπινο σώμα. Ο Hue διαθέτει 11 λαμπάκια LED τριών χρωμάτων (μπλε, κόκκινο, πράσινο) ικανά να αναδημιουργήσουν 16 εκατομμύρια χρώματα.

Ο κάτοικος μπορεί να έχει προγραμματισμένους στο σύστημα 12 διαφορετικούς φωτισμούς ανάλογα με το τι θέλει να κάνει μέσα στο σπίτι ή ανάλογα με την ατμόσφαιρα που επιθυμεί να υπάρχει σε αυτό. Μπορεί επίσης να κάνει διάφορους προγραμματισμούς όπως παραδείγματος χάριν, να σβήνει αυτόματα όλα τα φώτα από τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί ή όποτε εκείνος επιθυμεί.

Επίσης η δυνατότητα του ελέγχου των λαμπτήρων από τα κινητά ή τα tablets επιτρέπει στον κάτοικο να «παίζει» με τα φώτα όταν απουσιάζει από το σπίτι (π.χ βρίσκεται σε διακοπές) ώστε να φαίνεται ότι κάποιος βρίσκεται μέσα και να ξεγελάει τους διαρρήκτες. 

Οι λαμπτήρες Hue αποτελούν επίσης εξαιρετική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας αφού έχουν την ίδια φωτεινότητα με έναν λαμπτήρα 50W ενώ η μέγιστη ισχύς τους είναι 8,5W. 
http://www.tovima.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)