Θράκη: Απειλή για τους αρτοποιούς το φθηνό ψωμί από τη Βουλγαρία !!!

Το βουλγάρικο ψωμί πωλείται έως και 50% φτηνότερα, την στιγμή που αυξάνεται η τιμή των πρώτων υλών για την παραγωγή του ψωμιού! 

Την απόφαση να διατηρήσουν σε ίδια επίπεδα το κόστος αγοράς του ψωμιού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν πάρει οι αρτοποιοί τόσο της Ξάνθης όσο και της Κομοτηνής, μετά και το άκουσμα της επιπλέον αύξησης της τιμής της πρώτης ύλης για την παραγωγή του ψωμιού, του αλευριού.
 

Όπως είναι γνωστό το κόστος αγοράς του αλευριού αυξάνεται κατά 12-15%, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος στους αρτοποιούς, ειδικότερα της Θράκης καθώς αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό της Βουλγαρίας, απ' όπου εισάγονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες ψωμιού οι οποίες διατίθενται στους κατοίκους των ορεινών οικισμών, κυρίως στην Ξάνθη, έως και 50% φθηνότερα.
 

Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στο «παιχνίδι» οι αρτοποιοί έχουν αποφασίσει να απορροφήσουν, στο σύνολό τους, το κόστος από την αύξηση της τιμής στο αλεύρι, διατηρώντας σταθερή την τιμή στο ψωμί που διαθέτουν, η οποία ούτως ή άλλως κρίνεται ιδιαίτερα αυξημένη συγκριτικά με παρελθόντα έτη.
 

Σχολιάζοντας ωστόσο τις απανωτές αυξήσεις που έχει δεχθεί η τιμή πώλησης του αλευριού οι αρτοποιοί ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι σίγουροι για το πόσο ακόμη θα αντέξουν, και εκτιμούν ότι φαντάζει πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί από 10-20 λεπτά το ψωμί μέχρι το τέλος του 2012. 

Το κόστος για την παραγωγή του ψωμιού κυμαίνεται από 1,00 έως 1,20 ευρώ το κιλό και όπως σημειώνουν οι αρτοποιοί της περιοχής είναι αδύνατον να συναγωνιστούν την τιμή πώλησης του εκ Βουλγαρίας άρτου, η οποία κυμαίνεται από 0.40 έως και 0.60 λεπτά το κιλό.
http://thrakistime.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)