Σε Smart City μετατρέπεται η Νέα Σμύρνη: FTTH από την Forthnet !!!

Ο Όμιλος Forthnet δηλώνει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν η οπτική ίνα μπει στα πρώτα σπίτια στην Νέα Σμύρνη. Οι τεχνικές εργασίες του πιλοτικού δικτύου FTTH που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τον Δήμο από τον Ιούλιο 2012 ανακοινώθηκε πως ολοκληρώνονται σύντομα και απομένει να μπει η οπτική ίνα στα σπίτια των πρώτων χρηστών ενός δικτύου που υποστηρίζει εγγυημένες ταχύτητες 100Mbps download και 50Mbps upload.

Ο Όμιλος Forthnet είχε ανακοινώσει στις 10 Ιουλίου 2012 ότι ξεκινά άμεσα την υλοποίηση πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι του συνδρομητή στην Νέα Σμύρνη. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, κάνει την πρώτη παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου Fiber to the Home.

Σύμφωνα με τον κ.Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, ανώτερο διευθυντή του τομέα σταθερού δικτύου του ομίλου, κάθε τεχνολογία θεωρείται ιδανική σε διαφορετικές συνθήκες.


  • Το FTTH είναι η ιδανική λύση για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία, όπως στην περίπτωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.
  • Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. ημιαστικές περιοχές και προάστια, το VDSL είναι ικανό να δώσει λύση, καθώς η εγκατάσταση καμπινών είναι πιο εύκολη, αλλά και η πυκνότητα των συνδρομητών συγκεκριμένη.
  • Το ADSL αποτελεί λύση για τις αραιοκατοικημένες και αγροτικές περιοχές, ενώ τέλος
  • το δορυφορικό Internet αποτελεί μονόδρομο για «λευκές» και απομακρυσμένες περιοχές, όπου λόγω γεωγραφίας δεν αποτελεί βιώσιμη λύση η υλοποίηση ενσύρματων δικτύων.
Ο Όμιλος Forthnet έχει ήδη έγκαιρα τοποθετηθεί και κατευθύνει επενδύσεις σε όλες αυτές τις τεχνολογίες, είπε ο κ.Παπαζαφειρόπουλος.

περισσότερα: http://tech.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)