Απεργιακό «τσουνάμι» από σήμερα σε όλη τη χώρα !!!

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα από σήμερα Τετάρτη, με αποκορύφωμα την 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,  αντιδρώντας στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. 

Στις κινητοποιήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων μπαίνουν την Τετάρτη και οι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί και οδοντίατροι.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην οποία παίρνουν μέρος ομοσπονδίες εργαζομένων, μεταξύ των οποίων τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.ά.
Προβλήματα και στις μεταφορές

Προβλήματα θα σημειωθούν την Πέμπτη και στις μεταφορές.  

Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, ενώ δεν θα κυκλοφορήσει κανένα ταξί από τις 08.00 έως τις 17.00.

Σε στάσεις εργασίας προσανατολίζονται από το πρωί και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία , τραμ , μετρό και ηλεκτρικό , οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τις τελικές αποφάσεις τους.


Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τέλος και οι μηχανικοί μετά τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
 


Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δημοσιογράφοι, με τον κλάδο να πραγματοποιεί την Τετάρτη 24ωρη απεργία και την Πέμπτη στάση εργασίας από 11.00 έως 15.00.

Τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας γνωστοποίησε το πρωί της Τρίτης και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.


Όπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδία πρόκειται να συμπορευθεί με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και να συμμετάσχει με τα μέλη της στις κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα στην πλατεία Κοραή (στάση Μετρό στις 12.00 μ.μ.


Όλοι οι περιπτερούχοι καλούνται να κλείσουν τα περίπτερα τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για την 18η Οκτωβρίου.
 

http://www.protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)