Απόλυτα επιτυχημένο το άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ (Felix Baumgartner) (video)

Ρόσγουελ, Νιού Μέξικο
Ιστορία έγραψε την Κυριακή ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ που κατέρριψε το ρεκόρ για ελεύθερη πτώση από το μεγαλύτερο ύψος: μετά από 2,5 ώρες ανόδου που τον έφεραν στα 39 χιλιόμετρα, η κάψουλα άνοιξε και ο «Ατρόμητος Φέλιξ» πήδηξε στο κενό και έφτασε με ασφάλεια στο έδαφος μερικά λεπτά αργότερα.

Μετά από αναβολές λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό όπου έγινε το εγχείρημα, την Κυριακή όλα ήταν έτοιμα.

Το αερόστατο χρειάστηκε 2,5 ώρες για να ανέβει στα 39 χιλιόμετρα, δύο παραπάνω από το αρχικά σχεδιαζόμενο.


Ο Μπάουμγκαρτνερ βγήκε από την ειδική κάψουλα και έπεσε στο κενό με το εγχείρημα του να μεταδίδεται ζωντανά από το YouTube και από τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.


Η ταχύτητα πτώσης έφτασε ακόμα και τα 1.173 χιλιόμετρα την ώρα


Στο κέντρο ελέγχου, μετά τις πρώτες στιγμές αγωνίας, φάνηκε όλα πηγαίνουν όπως είχαν σχεδιαστεί. Το αλεξίπτωτο που άνοιξε κανονικά οδήγησε τον Μπάουμγκαρτνερ με ασφάλεια στο έδαφος μέσα σε τέσσερα λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.


Με το κατόρθωμά του ο Μπάουμγκαρτνερ (αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες μετρήσεις) κατέρριψε το ρεκόρ για την ελεύθερη πτώση από μεγαλύτερο ύψος, την ταχύτερη πτώση και την πτήση ανθρώπου με αερόστατο στο μεγαλύτερο ύψος.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)