Ένα διαστημόπλοιο στους δρόμους του Λος Άντζελες !!! (video)

Το τελευταίο του ταξίδι, το διάσημο διαστημόπλοιο της NASA, Endeavour, δεν το κάνει πετώντας αλλά... τσουλώντας!

Με τελικό προορισμό το Επιστημονικό Κέντρο της καλιφόρνια, το Endeavour περνά μέσα από τις λεωφόρους του Λος Άντζελες δεμένο πάνω σε μία γιγάντια πλατφόρμα, αφήνοντας άφωνους τους κατοίκους της πόλης, που σπεύδουν να φωτογραφίσουν και να αποχαιρετήσουν το διαστημικό λεωφορείο της NASA.

Θα χρειαστούν 2 ημέρες για να διασχίσει η πλατφόρμα τα 12 μίλια που χρειάζεται για να παραδώσει το Endeavour στην «τελευταία του κατοικία» . και αυτό γιατί είναι πολύ δύσκολο να κινηθεί γρήγορα μέσα στους στενούς (για τον όγκο του διαστημοπλοίου) δρόμους του Λος Άντζελες.
 

Οι αρχές αναγκάστηκαν για να ανοίξουν το δρόμο,να διακόψουν προσωρινά την κυκλοφορία και να ξηλώσουν φανάρια και ηλεκτροφόρα καλώδια και να κόψουν σχεδόν τετρακόσια δέντρα . 

Το διαστημικό λεωφορείο είχε μια σχετικά σύντομη διάρκεια ζωής, με συνολικά 25 αποστολές και 299 ημέρες στο διάστημα. Ανάμεσα στις αποστολές του ήταν η επισκευή του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και κατασκευή και εξοπλισμός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. 

Τελευταία φορά πέταξε στο διάστημα τον Μάη 2011 ,έχοντας αποστολή την εγκατάσταση ενός 2.000.000.000 δολαρίων ανιχνευτή σωματιδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), που ψάχνει το σύμπαν για τα σημάδια της σκοτεινής ύλης και άλλα φαινόμενα.

Στο εξής, η νέα αποστολή του Endeavour θα είναι «να εμπνέει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών," όπως δήλωσε ο επικεφαλής Κέντρου Επιστημών.
 

http://www.real.gr 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)