Κολυμβητική λωρίδα στο πλάι του δρόμου !!!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ανάπλασης της περίφημης High Line στη Νέα Υόρκη, όπου ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός «μεταμορφώθηκε» σε χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης, το Λονδίνο διοργανώνει διαγωνισμό για την «High Line of London», προκειμένου να δεχτεί προτάσεις για την ανάπλαση του Regent Canal.

Μεταξύ άλλων, η ιδέα των Alex Smith και David Lomax από το αρχιτεκτονικό γραφείο Y/N Studio προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς προτείνουν τη δημιουργία μιας κολυμβητικής λωρίδας για τους κατοίκους στη μία πλευρά του καναλιού, η οποία θα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη μετατροπή των 8,6 μιλίων αχρησιμοποίητων υδάτων σε ένα σούπερ καθαρό ρεύμα για κολύμπι στη μία πλευρά του καναλιού, ενώ τους χειμερινούς μήνες το αρχιτεκτονικό γραφείο οραματίζεται τη μετατροπή του σε μια λωρίδα πάγου για τους λάτρεις της παγοδρόμησης.

Επιπλέον, ο περιβάλλων χώρος θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου και αμφιθέατρα, τα οποία θα φιλοξενούν διάφορες εκδηλώσεις και κινηματογραφικές προβολές, προσφέροντας στους κατοίκους του Λονδίνου μια όαση εντός των τειχών.

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)