"Προσεχώς...κλείνουμε" Έκκληση από τους εστιάτορες: Μειώστε ΤΩΡΑ το ΦΠΑ στο 9% πριν πεθάνουμε !!!

Μείωση 40% σημείωσε ο τζίρος του κλάδου εστίασης, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, ενώ 4.000 καταστήματα έκλεισαν και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Εστίασης.

Αναλυτικότερα, ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του καταστροφικού για την αγορά και το κράτος μέτρου της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, παρουσιάζει τα αποτελέσματα του μέτρου αυτού, ζητώντας παράλληλα να επιστρέψει το ΦΠΑ στο 9%:

- H απώλεια τζίρου ως αποτέλεσμα αυτού του μέτρου ξεπέρασε το 40%.
- 4.000 καταστήματα έκλεισαν και 30.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.
- Η φοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στα ύψη και κυριάρχησε η ανασφάλιστη εργασία.
- Τα έσοδα του Κράτους σε ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν σημαντικά.

Αρμόδια στελέχη και από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δημοσίως αναγνωρίσει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν λάθος. Εντούτοις διατηρείται και συνεχίζει να ζημιώνει το Κράτος, τον κλάδο και τον καταναλωτή.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προεκλογικά για μείωση του συντελεστή στο 9%.

Με μεγάλη αγωνία για το μέλλον του Κλάδου, ο ΣΕΠΟΑ τονίζει ότι περιμένει την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης.
Ζητά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9%, ώστε ο κλάδος να παραμείνει βιώσιμος, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους.

Σημειώνει ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος, ήδη το καλοκαίρι που πέρασε έδειξε τα πρώτα σημάδια της δραματικής πτώσης στον τουρισμό. Το επόμενο θα είναι ακόμα χειρότερο.

Επισημαίνει ξανά, ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όλες οι τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες, με παρόμοια ή αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα, συνεχίζουν να έχουν ΦΠΑ από 5.5% – 10% γιατί οι κυβερνήσεις τους έχουν αντιληφθεί ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο της εστίασης και για τις ίδιες τις χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος), αναφέρει το star.gr.
http://www.tsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)