Ένα μουσείο αφιερωμένο στο παγωτό !!! (video)

 








Ένα νέο μουσείο έξω από Μπολόνια, το «Gelato Museum», προσκαλεί τους λάτρεις του παγωτού ανά τον κόσμο να μάθουν την ιστορία του από την πρώιμη ακόμη «ενσάρκωσή» του ως μια απλή παγωμένη λιχουδιά για τους Ρωμαίους μέχρι τη σύγχρονη «μεταμόρφωσή» του στο αγαπημένο επιδόρπιο μικρών και μεγάλων.

Εργαλεία επεξεργασίας του παγωτού, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τους πρώτους παγωτατζήδες στους δρόμους αλλά και μια μεγάλη συλλογή από τις πρώτες διαφημιστικές καμπάνιες παγωτών ανά τον κόσμο αποτελούν ορισμένα μόνο από αυτά που μπορεί να δει κάποιος κατά την περιήγησή του στους χώρους του μουσείου.

Η μακρά περιοδεία στον κόσμο του παγωτού καταλήγει στην περιοχή της γευσιγνωσίας, όπου εκπαιδευτές από το Πανεπιστήμιο παρουσιάζουν σύγχρονες εκδόσεις παγωτών από συνταγές του 19ου αιώνα. Και το καλύτερο… για το τέλος!

Οι επισκέπτες όχι μόνο μπορούν να μάθουν τα μυστικά της δημιουργίας του παγωτού αλλά και να δοκιμάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις, δημιουργώντας παράλληλα δικές τους… απολαυστικές παγωτο-συνθέσεις!

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)