Πανοραμικές εικόνες δημιουργούν «μικρούς πλανήτες» !!!

Ο 34χρονος φωτογράφος Dan Arkle από το Σέφιλντ της Βρετανίας έκλεισε τον κόσμο σε ένα frame, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή με τον τίτλο «Little Planets» (σ.σ. «Μικροί Πλανήτες»), για την οποία μπορεί να είναι πολύ υπερήφανος.
Με εργαλείο του μια φωτογραφική μηχανή και αρκετές δόσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στη συνέχεια, ο Dan ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, λαμβάνοντας ορισμένες λήψεις σε συγκεκριμένα σημεία, «σε αυτά που τον συνεπήραν περισσότερο», όπως λέει και ο ίδιος.
Από τις ψηλές κορυφές των Άλπεων στους Δολομίτες της Ιταλίας και από εκεί στο κέντρο της πόλης του Σέφιλντ, ο Dan απαθανάτισε χιονισμένες βουνοκορφές και πλατείες, βράχους και δάση και στη συνέχεια επεξεργάστηκε τις εικόνες στο Photoshop, δίνοντάς τους πανοραμική διάσταση.
«Στην αρχή χρησιμοποίησα ευρυγώνιο φακό για να έχω όλη τη θέα στη φωτογραφία αλλά δεν κατάφερα να συλλάβω αυτό που ήθελα – ούτε σαν εικόνα αλλά ούτε και σαν συναίσθημα. Αυτή η αίσθηση του πανοράματος δεν ήταν εύκολο να αποδοθεί με συμβατικά μέσα…», επισημαίνει ο Dan.
 http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)