Αρχαίο μυστήριο λύνεται με τη βοήθεια του Google Earth !!!

Ένα αρχαίο μυστήριο θα λύσει το Google Earth ,όπου επιστήμονες θα κατανοήσουν πως έγινε η κατασκευή του διάσημου ναού Άνγκορ Βατ και άλλων μνημείων στην αρχαία πόλη της Καμπότζης Άνγκορ.

Αλλά πώς τα 5 εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια τεμάχια τούβλα, κάποια βάρους άνω των 1500 kg, έφτασαν μέχρι το Άνγκορ; 

Οι ερευνητές αναφέρουν σε ένα άρθρο στην Journal of Archaeological Science ότι όταν εξετάστηκαν οι χάρτες του Google Earth της περιοχής, είδαν τις γραμμές που έμοιαζαν με ένα δίκτυο μεταφοράς.

Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι οι γραμμές είναι μια σειρά από κανάλια, που συνδέονται με σύντομα τμήματα του δρόμου και με το ποτάμι και οδηγούν από τα λατομεία κατευθείαν στο Άνγκορ

Οι δρόμοι και τα κανάλια-μερικά από τα οποία έχουν ακόμα νερό- μπορούσαν να κουβαλήσουν τα τούβλα σε ένα συνολικό ταξίδι 37 χιλιομέτρων περίπου, την περίοδο από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα.
Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν εάν τα τούβλα επέπλεαν κατά μήκος των καναλιών με σχεδίες ή μέσω κάποιας άλλης μεθόδου. 

Οι μελετητές υπέθεσαν πρόσφατα ότι τα τούβλα επέπλεαν κατεβαίνοντας ένα κανάλι προς την λίμνη Τόνλ Σαπ και στη συνέχεια προς τα πάνω στο ποταμό Σίεμ Ριπ, σε μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων.

Το δίκτυο καναλιών θα πήρε πολλούς μήνες και χιλιάδες εργάτες για να κατασκευαστεί, αλλά θα ήταν μόνο μια ημέρα εργασίας για τους ικανότατους μηχανικούς του Κχμερ, των οποίων οι περίτεχνες δεξαμενές και τα άλλα υδραυλικά έργα στο Άνγκορ εξακολουθούν να εμπνέουν δέος.

http://www.blog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)