Προϊόντα στη μισή τιμή, αλλά... ληγμένα !!!

Ναι, πλέον θα είναι δυνατό να πωλούνται και ληγμένα προϊόντα και μάλιστα μισοτιμής καθώς οι εταιρείες θα θέλουν να τα... ξεφορτωθούν και να γλιτώσουν και τα έξοδα επιστροφής.

 
Η νέες αγορανομικές διατάξεις το προβλέπουν και αυτό, αλλά δώστε προσοχή. Δεν αφορά τα προϊόντα που μπορεί να αλλοιωθούν.

Δηλαδή δεν μιλάμε για προϊόντα όπως γάλα και γιαούρτι τα οποία μετά την ημερομηνία λήξης μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία, αλλά για προϊόντα όπως μακαρόνια που μπορούν να διατηρηθούν για λίγο καιρό ακόμη.


Ο διαχωρισμός είναι εύκολος με βάση την ένδειξη πάνω σε κάθε προϊόν.
 


Όσα προϊόντα έχουν την ένδειξη “ημερομηνία λήξης” ή “ανάλωση μέχρι” απαγορεύεται να πωληθούν μετά την ημερομηνία που αναγράφουν.

Εκείνα που αναφέρουν ανάλωση “κατά προτίμηση” μπορούν να πωληθούν και μετά από αυτή την ημερομηνία, αρκεί να τοποθετηθούν σε ράφι με τη σήμανση: “τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας”


Προσοχή!

Όσα προϊόντα αναγράφουν ημέρα και μήνα στην “κατα προτίμηση” ημερομηνία λήξης πρέπει να καταναλώνονται ως και μια εβδομάδα μετά. Μέχρι και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης όσα αναφέρουν μόνο μήνα και έτος και τέλος τρεις μήνες μετά τη λήξη τους όσα προϊόντα αναγράφουν στην ημερομηνία μόνο το έτος. 

http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Άγιος Φανούριος !!! (συνταγή φανουρόπιτας)