Σότσι: Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων !!! (video)

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο «Fisht».

(Όπως συνηθίζεται η Ελληνική ομάδα μπήκε πρώτη στο Στάδιο στην παρέλαση των αθλητών)
Η πρωταθλήτρια του σκι αντοχής Παναγιώτα Τσακίρη, σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας ήταν η πρώτη αθλήτρια που μπήκε στο Στάδιο, για να ακολουθήσουν ακόμη 87 χώρες με τελευταία τη Ρωσία. 

 Η πρώην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα και ο πρώην τερματοφύλακας του χόκεϊ επί πάγου Βλάντισλαβ Τρέτιακ μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα στον βωμό, ο οποίος θα παραμείνει αναμμένος ως τις 23 Φεβρουαρίου.

Χθες στις 18:15 ώρα Ελλάδος άρχισε η τελετή των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα ξεπεράσουν σε κόστος τα 37 δις ευρώ, ποσό που ξεπερνά εκείνο των Θερινών Αγώνων της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκαν 40.000 θεατές για να παρακολουθήσουν το σόου που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, αλλά και για να αποθεώσουν τους περίπου 2.800 αθλητές που θα παρελάσουν και θα πάρουν μέρος στους Αγώνες από 88 χώρες.

Η τελετή έναρξης άρχισε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.

Πέντε τεράστιες νυφάδες χιονιού εμφανίστηκαν στο κέντρο του σταδίου και κάθε μια από αυτές «άνοιξε» και σχημάτισαν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους.

Στη συνέχεια στα μάτριξ παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι την έβγαλαν... βόλτα στο διάστημα.


περισσότερα:http://www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)