«Φάκελος Ολυμπιακοί ‘04» !!!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΨΑΞΑΜΕ για μελανές «στιγμές» του εθνικού-κοινωνικού μας βίου. 
Μας χτύπησε η μπόχα και περιμένουμε. Τη Δικαιοσύνη. Για ενόχους και αθώους. Για το δίκαιο και την ιστορία.
ΜΙΛΑΜΕ για «Ολυμπιακούς» της ρεμούλας (σε πρώτη ματιά και δια γυμνού οφθαλμού). Για την προετοιμασία τους επί Σημίτη και την εκτέλεσή τους επί Κ. Καραμανλή.


ΜΕ τους υπουργούς του (Λαλιώτης, Σουφλιάς) στο ΥΠΕΧΩΔΕ έκαστος εξαφανισμένους. Με τις πολιτικές τους ευθύνες, ως πρωθυπουργοί, θαμμένες στα τρίσβαθα του βουνού. Και θα κληθεί η Δικαιοσύνη να το σκάψει με ένα...σκαλιστήρι. Χωρίς τα μέσα που της χρειάζονται και χωρίς τη (λεγόμενη) πολιτική βούληση των πολιτικών μας σύμμαχο και αρωγό.

ΚΙ αν…τολμούσες (τότε) να ξεστομίσεις «δεν αντέχουμε τους Ολυμπιακούς και έπεται ρεμούλα και φαγοπότι», έπρεπε να ξορκίσεις τον κακό σου λόγο και ν’ αποδιώξεις τη σκέψη. Κινδύνευες ως…ανθέλληνας.

ΜΑΣ πλάκωσαν τα σκάνδαλα και ο «Φάκελος Ολυμπιακοί» κλειστός. Σαν εκείνον της Κύπρου, που θ’ ανοίξει όταν όλοι τους οι «εμπλεκόμενοι» δεν θα βρίσκονται στη ζωή. Στο μεταξύ, καχύποπτοι εμείς και…ψυλλιασμένοι, καταγράφουμε συμπεριφορές. Όσο κι αν οι δύο τ. πρωθυπουργοί μας τηρούν τις αποστάσεις παραμένοντας στη σιωπή.

ΠΟΙΑ…σιωπή; Ο κ. Σημίτης «μίλησε». Όχι δια της παρουσίας του σε μυστικό δείπνο με «μπιστικούς» (για να διαμοιράσουν τα ιμάτια του Ανδρέα). Εμφανίστηκε…κρυπτόμενος πίσω απ’ τους «58». Με «γερασμένο» προφίλ, ανάμεσα σε παλιά υλικά.

ΩΣΤΟΣΟ, όποιοι κι αν είναι, όσοι κι αν γίνουν, οφείλουν πρώτα να εξηγήσουν και να εξηγηθούν. Με το λαό που τους βλέπει σαστισμένους να ψάχνουν για σωσίβιο, μισό βήμα απ’ το «χρονοντούλαπο κλπ.».

ΕΠΕΣΕ το μάτι μας στον κ. Σημίτη και δεν πάμε παρακάτω. Τον θυμηθήκαμε χαμογελαστό με το ευρωνόμισμα. Τον εκσυγχρονισμό, με κάποια παλικάρια του σε πόστα «προσοδοφόρα». Και; Τους σημερινούς που ψάχνουν απεγνωσμένα για «στέγη». Λες και δεν άρμεξαν αρκούντως το ΠΑΣΟΚ σε «δόξα» και αποστάτησαν.

ΤΙ άλλο «σημιτικό» θυμηθήκαμε; Την αθάνατη και λυτρωτική(;) φράση του. «Όποιος έχει στοιχεία, να πάει τα καταθέσει στον εισαγγελέα». Και τώρα που υπάρχουν στοιχεία για κάποια παλικάρια του (και έπεται συνέχεια); Δεν τα συμπαρίσταται και τρυπώνει στους «58» για τείχος προστατευτικό, δίκην «πονηριάς αλώπεκος».
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τον «Φάκελο Ολυμπιακοί»!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)