Λήγει η σύμβαση του TETRA - Επιστροφή των επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ στο 2003 !!!

Το σύστημα έχει αναλάβει να το υποστηρίζει η κοινοπραξία SIEMENS-SAIC για δέκα χρόνια, έναντι 82 εκατ. ευρώ
Χωρίς το σύστημα TETRA στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την επόμενη αντιπυρική περίοδο η Πυροσβεστική και την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ, αφού η σύμβαση για την μίσθωση των υπηρεσιών υποστήριξης και λειτουργίας του συστήματος επικοινωνιών TETRA εκπνέει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Το σύστημα TETRA ή όπως ονομάζεται στα ελληνικά "Ψηφιακό Συγκαναλικό Ραδιοδίκτυο Επικοινωνιών" είχε αγοραστεί από την κοινοπραξία εταιρεία SIEMENS-SAIC το 2004 έναντι 114 εκατ. ευρώ και για δέκα χρόνια η κοινοπραξία είχε την υποχρέωση να το υποστηρίζει έναντι 82 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία SAIC εγκατέστησε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα κέντρα ελέγχου του συστήματος, τους πομποδέκτες, το λογισμικό, καθώς και τα τερματικά συστήματα του TETRA στα περιπολικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., στα οχήματα της Πυροσβεστικής, του ΛΣ, του ΕΚΑΒ και της ΕΥΠ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του συστήματος Ελέγχου και Διοίκησης των Σωμάτων Ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σύστημα TETRA αποτελεί τμήμα του συστήματος C4I και επιτρέπει την μετάδοση ήχου και δεδομένων με ασφάλεια, διευκολύνοντας το συντονισμό των επιμέρους μονάδων των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΕΥΠ και του ΕΚΑΒ.

Όμως αποδείχτηκε στην πράξη, το σύστημα TETRA λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια με αρκετά προβλήματα και δεν προσέφερε τις υπηρεσίες που αναμενόταν. Κατα τη διάρκεια των δέκα ετών που το σύστημα TETRA της SIEMENS χρησιμοποιήθηκε, δεν προσέφερε το σύνολο των υπηρεσιών που υποτίθεται ότι μπορούσε να παράσχει, ενώ οι διακοπές στην επικοινωνία δεν ήταν λίγες ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις λόγω υπερφόρτωσης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα Σώματα Ασφαλείας δεν θα πρέπει να διαθέτουν ένα ασφαλές λειτουργικό ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών.

Έτσι εφόσον δεν υπάρξει κάποια λύση, το ερχόμενο καλοκαίρι που θα λήξει η σύμβαση, η ΕΛ.ΑΣ., η Πυροσβεστική, το Λ.Σ, η ΕΥΠ και το ΕΚΑΒ θα πρέπει να "επιστρέψουν" στο παλαιό τρόπο επικοινωνίας μέσω των ασυρμάτων VHF, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αποτελεσματική λειτουργία τους, εν μέσω της τουριστικής και φυσικά της αντιπυρικής περιόδου όπου εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν την Αττική.
http://www.epikaira.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)