Τα σύννεφα προειδοποιούν για τους σεισμούς !!!

Τα σύννεφα προειδοποιούν για τους σεισμούς αλλάζοντας χρώμα λίγο προτού ξυπνήσει ο Εγκέλαδος και ένα απόκοσμο μπλε και λευκό φως απλώνεται στον ουρανό.

Κι όμως, η λαϊκή σοφία αποδεικνύεται αληθινή στην περίπτωση των σεισμών: Επιστήμονες από την Αμερική και τον Καναδά μελέτησαν 65 μεγάλους σεισμούς σε όλο τον κόσμο μαζί με τις μαρτυρίες και φωτογραφίες ανθρώπων που ήταν στις περιοχές αυτές και διαπίστωσαν ότι πράγματι, πριν από τον σεισμό, τα σύννεφα αλλάζουν χρώμα κι ένα απόκοσμο μπλε και λευκό φως απλώνεται στον ουρανό.
 
Πιθανολογούν, δε, ότι οφείλεται σε ηλεκτρικές κενώσεις που δημιουργούνται όταν τα πετρώματα στα βάθη της γης τρίβονται μεταξύ τους, προκαλώντας τον σεισμό. Οταν το ηλεκτρικό φορτίο φτάσει στην επιφάνεια του εδάφους και έρθει σε επαφή με τον αέρα, δημιουργείται αυτό το φως.
 
Για δεκαετίες υπήρχαν αναφορές αυτού του φαινομένου σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας ιταλός ιερέας, ο Ιγκνάτσιο Γκάλι, κατέγραψε 148 αντίστοιχα περιστατικά από σεισμούς που συνέβησαν μεταξύ του 89 μ.Χ. και του 1910.
 
Το φαινόμενο επανήλθε στην επικαιρότητα στον σεισμό του Κράισττσερτς στη Νέα Ζηλανδία, πριν από τρία χρόνια, στις 22 Φεβρουαρίου του 2011, όταν σκοτώθηκαν 182 άτομα. Υπήρχαν πάμπολλες μαρτυρίες από κατοίκους που είδαν ένα απόκοσμο λευκό και μπλε φως να πέφτει πάνω στα σύννεφα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοπέδωσε το κέντρο της πόλης.
 
Κάμερες ασφαλείας σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και μάρτυρες με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραψαν το φαινόμενο, μην αφήνοντας ίχνος αμφιβολίας για την εμφάνισή του.
 
Το ίδιο συνέβη και στην Κίνα, στην επαρχία Σετσουάν, μισή ώρα πριν από τον σεισμό μεγέθους 7,9 ρίχτερ στις 12 Μαΐου του 2008, που άφησε πίσω του 69.000 νεκρούς.
 
Με βάση τα καινούργια στοιχεία, οι σεισμολόγοι επέστρεψαν στη δουλειά του ιερέα Γκάλι, εφαρμόζοντας σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για να αναλύσουν σεισμούς όπου εμφανίστηκε αυτό το φως στον ουρανό.
 
Τέσσερις καναδοί και αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 65 σεισμούς μεγέθους 5 ρίχτερ και πάνω, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτό το μυστηριώδες φως πράγματι ξεπηδά από τα σύννεφα. 
 
Σύμφωνα με τη δική τους εξήγηση, μάλιστα, το φως οφείλεται στα ισχυρά ηλεκτρικά φορτία που παράγονται στα έγκατα της γης από την τριβή των πετρωμάτων όταν ανέλθουν στην επιφάνεια και αλληλεπιδράσουν με τον αέρα.
 
«Δεν πρόκειται για UFO, το φως των σεισμών είναι αληθινό φαινόμενο» λέει στους «Τάιμς» ο Ρομπέρ Τιερό από το υπουργείο Φυσικών Πόρων του Κεμπέκ στον Καναδά, που ήταν επικεφαλής της μελέτης.
 
Ανάμεσα στους σεισμούς που μελέτησαν είναι μια δόνηση μεγέθους 7,5 ρίχτερ στο Κεμπέκ το 1663 και μια μικρότερη στη Γαλλία το 1682.
 
Ακόμα, στην έρευνα συμπεριλαμβάνεται μια μαρτυρία από περουβιανούς ψαράδες που δήλωσαν ότι ο ουρανός έγινε βιολετί πριν αρχίσει να σείεται γύρω τους η θάλασσα το 2007, ενώ μια γυναίκα στη Γερμανία, το 2011, δήλωσε ότι είδε «μια λάμψη που κινούνταν σαν φίδι κατά μήκος του δρόμου όταν άρχισε ο σεισμός».
 
Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ότι η συντριπτική πλειονότητα των σεισμών στη μελέτη συνέβη σε ρήγματα που ήταν σχεδόν κάθετα, κάτι που ίσως εξηγεί το γιατί το φως εμφανίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε όλες.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Seismological Research Letters». 
http://periplanomeno.wordpress.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)