Με μια κιμωλία δίνει… ζωή στο δρόμο !!!

Από το 2001 o καλλιτέχνης David Zinn έχει δημιουργήσει δεκάδες σχέδια με κιμωλία στα πεζοδρόμια της γενέτειράς του Ann Arbor στο Μίσιγκαν. Μια προσωρινή τέχνη του δρόμου που μπορεί να έχει βραχύβια διάρκεια ωστόσο προκαλεί θαυμασμό σε όσους το αντικρίζουν.
Ο βασικός χαρακτήρας του καλλιτέχνη είναι ο Sluggo – ένας περίεργος, πράσινος γυμνοσάλιαγκας που μοιάζει με εξωγήινο πλάσμα και το ιπτάμενο γουρουνάκι που συμμετέχει και αυτό σε πολλές από τις δημιουργίες του.
Ο David Zinn χρησιμοποιεί πολύχρωμη κιμωλία αλλά και κάρβουνο και εμπνέεται από κόμικ, ζωντανεύοντας διάφορες σκηνές σε πεζοδρόμια και δρόμους, με τρισδιάστατη εμφάνιση που αλληλεπιδρούν άριστα με το αστικό περιβάλλον ολόγυρα.
 «Το αστικό τοπίο είναι συνήθως μουντό και γκρίζο, το χρώμα από την κιμωλία δίνει ζωή σε διάφορες γωνιές της πόλης αλλά κάνει και τους ανθρώπους πιο χαρούμενους και ευδιάθετους όταν κινούνται στους δρόμους.
Μου αρέσει το πρωτότυπο και η έκπληξη που αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει τους ήρωες μου δίπλα του…», λέει ο καλλιτέχνης. 

http://perierga.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)