Φθιώτιδα: Μείγμα αερίων από γεωθερμικό πεδίο αναδύεται μετά από σεισμικές δονήσεις !!!

Την προσοχή των επιστημόνων έχει τραβήξει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φαινόμενο το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, κάθε φόρα που χτυπά ο εγκέλαδος.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο zougla.gr, όταν σημειώνεται κάποια σεισμική δόνηση, παρατηρείται ένα πέπλο ομίχλης που συνοδεύεται από έντονη δυσοσμία και σκεπάζει τα πάντα στο διάβα του.

«Από τον Αύγουστο μας ταλαιπωρούν σεισμοί. Χτες, μετά από μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, παρατηρήσαμε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη, σηκώθηκε σύννεφο ομίχλης. Συγκεκριμένα, παρατηρήσαμε ότι από ένα σημείο αναδύονταν πίδακας σκόνης» εξηγεί ο πρόεδρος της κοινότητας Ρεγγινίου, κ. Μπαρέτσος.

«Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο»


Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Κύριο Ερευνητή Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος, αναφερόμενος στο φαινόμενο, σημείωσε ότι αυτό προκαλείται από το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται πάνω σε γεωθερμικό πεδίο.

Υπάρχουν οι γεωθερμικές πηγές του Καλλίδρομου που είναι πάνω στο ρήγμα και ενεργοποιούνται με την κάθε μία σεισμική δραστηριότητα. Είναι ένα φαινόμενο που σχετίζεται με τον σεισμό και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μείγμα αερίων, μεταξύ αυτών και θειάφι» ανέφερε χαρακτηριστικά.


http://www.zougla.gr
http://www.b2green.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)