Κέρδη έως 2.000€ ανά στρέμμα από το βατόμουρο !!!

Το πιο περιζήτητο από όλα τα άγρια φρούτα του δάσους, το βατόμουρο, υπόσχεται υψηλά κέρδη στους παραγωγούς, ενώ η καλλιέργειά του δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική.
Χρυσές αποδόσεις υπόσχεται το βατόμουρο, το πιο περιζήτητο από όλα τα άγρια φρούτα του δάσους.

Η καλλιέργειά του δεν είναι απαιτητική και μπορεί να δώσει εισόδημα έως 2.000 ευρώ το στρέμμα.


Κατέχει σημαντική θέση στη ζαχαροπλαστική και στις βιομηχανίες μεταποίησης, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο ρεύμα κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα τα βατόμουρα μπορούν να καλλιεργηθούν σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, όπου άλλες καλλιέργειες δεν ευδοκιμούν. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται το γεγονός ότι θέλει πολύ λίγες καλλιεργητικές φροντίδες, έχει δε τη δυνατότητα να προσαρμόζεται πολύ καλά στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και μπορεί να φυτευτεί ακόμη και σε άγονα εδάφη, με την προϋπόθεση της δυνατότητας άρδευσης.

Αν και το βατόμουρο είναι ένα φυτό που αντέχει την παρατεταμένη υγρασία, στις εμπορικές ποικιλίες η άρδευση κρίνεται απαραίτητη ιδιαίτερα κατά το πρώτο έτος εγκατάστασης της φυτείας και κατόπιν στις περιόδους αύξησής τους.


Η καλλιέργειά του πάντως δεν είναι απαιτητική και μπορεί να δώσει εισόδημα της τάξης των 2.000 ευρώ το στρέμμα.

Το κόστος εγκατάστασης της καλλιέργειας βατόμουρου υπολογίζεται σε 600-700 ευρώ περίπου ανά στρέμμα. Το φυτό έχει παραγωγική ζωή 12-13 χρόνια, ξεκινώντας από το δεύτερο έτος. Η μέση απόδοση μιας φυτείας είναι 500-1.000 κιλά ανά στρέμμα.


http://www.ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)