Νέος σεισμός 5,7 Ρίχτερ «κούνησε» την Κεφαλονιά - Αναμένονται και άλλες δονήσεις !!! (video)

Ένας νέος σεισμός μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5: 08 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Κεφαλονιά από τον ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου. 

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας σπεύδει στο νησί για να επιθεωρήσει τις ζημιές όπως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σε βοήθεια προς την Κεφαλονιά προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με απόφαση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου ενεργοποιείται το σχέδιο «Δαυκαλίων».

«Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος.

 Όπως δήλωσε επίσης ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου. 

Τραυματίες και σοβαρές ζημιές


Όπως δήλωσε στο Mega ο διοικητής του νοσοκομείου Ληξουρίου Διονύσης Μαρκάτος μέχρις στιγμής οι τραυματίες ανέρχονται σε 10. Στους περισσότερους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν από το νοσοκομείο, ανέφερε ο κ. Μαρκάτος, ο οποίος σημείωσε ότι οι μικροτραυματισμοί προήλθαν από πτώσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται μέχρι στιγμής στην πόλη του Ληξουρίου αλλά και στο οδικό δίκτυο της Παλικής. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

περισσότερα:http://newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)