Αναβλήθηκε το άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ από τα όρια του διαστήματος, λόγω καιρικών συνθηκών !!! (video)

Ρόσγουελ, Νιού Μέξικο
Ο Αυστριακός αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ακύρωσε σχεδόν την τελευταία στιγμή το άλμα που θα επιχειρούσε την Τρίτη από ύψος 36,5 χιλιομέτρων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην έρημο του Νιου Μέξικο των ΗΠΑ.

Το άλμα θα πραγματοποιούνταν νωρίς το πρωί (τοπική ώρα) άλλά οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τελικά στην αναβολή του εγχειρήματος.


Το εγχείρημα δεν θα επαναληφτεί πριν από την Πέμπτη.


Αν όλα πήγαιναν καλά, ο «Ατρόμητος Φέλιξ» θα ανέβαινε με ένα υπερελαφρό μπαλόνι σε ύψος 36,5 χιλιομέτρων από όπου θα έπεφτε στο κενό.


Όπως εκτιμάται θα μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα 1.100 χιλιομέτρων/ώρα μέσα σε 40 δευτερόλεπτα και θα έφτανε στο έδαφος σε δέκα λεπτά.
 
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr  

Δίπλα του, μεταξύ κορυφαίων ειδικών της αεροναυπηγικής, της ιατρικής, της μηχανικής και του αεροδιαστημικού εξοπλισμού, είναι και ο συνταγματάρχης της αεροπορίας των ΗΠΑ Τζόζεφ Κίτιντζερ, κάτοχος του ρεκόρ ελεύθερης πτώσης από το 1960 και άλλων δύο που επιδιώκει να καταρρίψει ο Μπάουμγκαρτνερ.

Ο Κίτιντζερ πήδηξε από ένα πρωτόγονο καλάθι αεροστάτου χωρίς ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, από ύψος 102.800 ποδιών ή 31,3 χλμ. περίπου.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)