«Πλημμύρισε» Ελλάδα το Μπρίσμπαν της Αυστραλίας !!! (Βίντεο)

Χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Πανηγύρι !!!

«Πλημμύρισε» Ελλάδα τις τελευταίες δύο ημέρες το Μπρίσμπαν, η πρωτεύουσα της Κουινσλάνδης, που πριν λίγους μήνες είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από πλημμύρες και είχε θρηνήσει πολυάριθμα θύματα.

    Δεκάδες χιλιάδες άτομα, στην πλειονότητά τους Αυστραλοί, προσήλθαν στο Μάσγκρεϊ Παρκ, για να ψυχαγωγηθούν στο διήμερο «Ελληνικό Πανηγύρι». Πρόκειται για εκδήλωση - θεσμό που ξεκίνησε το 1976 και έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο εθνικό φεστιβάλ της πολιτείας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις στατιστικές, τα τελευταία χρόνια στο Πανηγύρι έχουν καταναλωθεί τέσσερα εκατομμύρια λουκουμάδες και 20 τόνοι χαλούμι.

    Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι πλήρωσαν είσοδο οκτώ δολάρια και παρακολούθησαν την εκδήλωση του Σαββάτου, ενώ αντίστοιχοι συμμετείχαν την Κυριακή, παρά τη βροχή που έπεσε τις πρωϊνές ώρες.

    Οι επισκέπτες, ανάμεσά τους και η πρωθυπουργός του Κουϊνσλαντ, Άννα Μπλάϊ, υπουργοί, βουλευτές και άλλοι επίσημοι, γεύτηκαν ελληνικές νοστιμιές, άκουσαν ελληνική μουσική, παρακολούθησαν παρουσίαση παραδοσιακών χωρών και γενικά απόλαυσαν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, βαμμένο στα ελληνικά χρώματα.

    Στον χώρο της διοργάνωσης στήθηκαν 30 περίπτερα, που παρουσίαζαν την κουζίνα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τουριστικά αξιοθέατα από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Από τις εκθέσεις ξεχώρισε η φωτογραφική με θέμα την Ιστορία της Μικράς Ασίας και την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων στο Μπρίσμπαν το 1922.

cretalive.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)