Αζόρες - Το πρώτο ολοκληρωτικά "πράσινο" νησί στον κόσμο !!!

Μια "πράσινη" επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού!

Το νησί Γκρατσιόσα στις Αζόρες πρόκειται σε λίγο καιρό να αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωτικά "πράσινο" νησί στον κόσμο, με μηδενική παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα για την κάλυψη των αναγκών του!

Σκοπός του έργου είναι οι 4.500 μόλις κάτοικοί του να χρησιμοποιούν ενέργεια αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κυρίως ηλιακή και αιολική ενέργεια, λόγω της θέσης και του κλίματος του νησιού.

Το φιλόδοξο project έχει αναλάβει η γερμανική εταιρεία Younicos, η οποία αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για καθαρή ενέργεια στο νησί. Η καινοτομία που εισάγει στο έργο η Younicos έγκειται στη χρήση μεγάλων μπαταριών από την Ιαπωνία.

Στην Γκρατσιόσα ήδη λειτουργεί η μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο και η εταιρεία θέλει να δείξει ότι μπορούν τεράστιες αποθηκευτικές μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και από ΑΠΕ, να ενσωματωθούν στα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το σύνθημα της εταιρείας είναι "το μικρό είναι όμορφο" τονίζοντας ότι η εταιρεία προτιμάει τη χρήση μικρών αποθηκευτικών μονάδων μέσα στα κτίρια παρά τη χρήση μιας μεγάλης κεντρικής μπαταρίας.

Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει το 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Σκοπός είναι μέχρι το 2012 η ενέργεια από ΑΠΕ να αντιπροσωπεύει το 80% της συνολικής ενέργειας με απώτερο στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας από το πετρέλαιο.

Στην πλήρη ανάπτυξή του, το σύστημα θα παρέχει ενέργεια στο νησί μέσω ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών συστημάτων, επικουρούμενο από ένα τεράστιο αποθηκευτικό σύστημα ενέργειας και ένα εφεδρικό σύστημα το οποίο θα λειτουργεί με φυτικό λάδι το οποίο παράγεται στην περιοχή.
www.ecofinder.gr  Πηγή: ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)