ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες υδρογονανθράκων !!!

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, από το βήμα ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο κ. Κωστόπουλος, η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς, τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες περιοχές.

Παράλληλα, παρουσίασε τις δραστηριότητες του ομίλου στη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, στην ηλεκτρική ενέργεια από κοινού με την Edison και στο φυσικό αέριο (τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35 % της ΔΕΠΑ και τη στρατηγική για επέκτασή του τόσο στην εσωτερική όσο και στις διεθνείς αγορές.

Όπως είπε, η μείωση της ζήτησης υγρών καυσίμων λόγω της κρίσης πιέζει την ευρωπαϊκή βιομηχανία διύλισης και είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες αρκετά διυλιστήρια έχουν πουληθεί ή έχουν κλείσει και μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους.

Ωστόσο, υπάρχει αύξηση της ζήτησης στη Μεσόγειο από τις μη ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου ειδικά στο ντίζελ κίνησης, στην αύξηση της παραγωγής του οποίου στοχεύει ο όμιλος με τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, στην ελληνική αγορά καταγράφηκε πέρυσι μείωση 10 - 14%, ανάλογα με το προϊόν, στη ζήτηση καυσίμων, εξέλιξη που ο όμιλος αντιμετωπίζει με στρατηγική αύξησης των εξαγωγών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)