Το twitter παρέδωσε στον εισαγγελέα στοιχεία χρήστη !!!

Όνομα, email και τηλεφωνικό αριθμό ενός χρήστη του έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του το twitter σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, μετά από διαταγή του εισαγγελέα για άρση του απορρήτου, κίνηση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και αυξήσει τις φωνές περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ.

Η υπόθεση αφορούσε τη μήνυση που έχει καταθέσει – στις ΗΠΑ – ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την υπόθεση της σχέσης του με μοντέλο ριάλιτι.
Ο Ράιαν Γκιγκς έχει καταθέσει μήνυση προκειμένου να βρει ποιοι χρήστες του Twitter διέρρευσαν την πληροφορία.

Έτσι, το δικαστήριο της Καλιφόρνια κάλεσε το twitter να δώσει τα στοιχεία του χρήστη από τον οποίο πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο “τιτίβισμα” και προκάλεσε το σκάνδαλο.

Πρόκειται για τον Άλμεντ Καν, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Νότιου Tyneside, ο οποίος και χαρακτήρισε την κίνηση του δικαστηρίου “οργουελική”.

Ο Καν έλαβε ειδοποιητήριο email από το twitter όπου του γνωστοποιούσε την παράδοση των στοιχείων του στο δικαστήριο. Ο ίδιος υποστήριξε το twitter έδωσε μια μακρά λίστα των στοιχείων των χρηστών , ενώ αρνείται την εμπλοκή του. 
www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)