Η «ηλεκτρονική» γενιά μεγαλώνει υποτονικά παιδιά…!!!

Πιο αδύναμα, πιο υποτονικά, πιο αγύμναστα και κακόκεφα χαρακτηρίζονται τα νέα παιδιά σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων γενεών, λόγω των ηλεκτρονικών συσκευών που πλέον πρωταγωνιστούν στις ζωές τους, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. 

Τα βιντεοπαιχνίδια και οι online συζητήσεις στο διαδίκτυο έχουν αντικαταστήσει την σωματική δραστηριότητα στην ύπαιθρο αλλά και την διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ τους.

Οι ερευνητές έκαναν συγκριτική μελέτη για το πόσο δυνατά ήταν 315 δεκάχρονα αγόρια το 2008, σε σχέση με μια ομάδα 309 παιδιών ίδιας ηλικίας πριν μια δεκαετία, το 1998.


Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά της νέας γενιάς, που είναι πλέον πιο εθισμένα στο διαδίκτυο και στη σύγχρονη τεχνολογία, είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες γυμναστικές ασκήσεις (π.χ. να κρεμαστούν από «μπάρες») σε σχέση με τα παιδιά μόλις πριν μια δεκαετία, καθώς έχουν λιγότερη δύναμη στα χέρια και στο σφίξιμο (κατά μέσο όρο μείωση 26% και 7% αντίστοιχα).

Η νέα μελέτη εγείρει νέες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της απομάκρυνσης των νέων από τις σωματικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο και αναδεικνύει την ανάγκη τα παιδιά να γυμνάζονται περισσότερο. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά διαχρονικά γίνονται λιγότερο ικανά από φυσική άποψη λόγω της ολοένα πιο καθιστικής ζωής τους.

Οι ερευνητές καλούν να δοθεί περισσότερη έμφαση στο μάθημα της γυμναστικής σε όλα τα σχολεία και καλούν τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες για την προώθηση αθλητικών και υπαίθριων δραστηριοτήτων στη νεολαία.
www.newstoday.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)