Παραγωγή ρεύματος από τις παλίρροιες σχεδιάζει το Ηνωμένο Βασίλειο !!!

Η τελευταία έκθεση για τις ανανεώσιμες πηγές από την Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (CCC) προσφέρει μερική υποστήριξη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από παλιρροϊκά ρεύματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μερικά από τα πιο έντονα παλιρροϊκά ρεύματα στο κόσμο αλλά η CCC ισχυρίζεται ότι η παλιρροιακές ανεμογεννήτριες θα δώσουν ενέργεια σε κόστος υψηλότερο από το κόστος των φωτοβολταικών μέχρι το 2040.
 Οι παλίρροιες γύρω από τις Βρετανικές ακτές σαρώνουν με τεράστιες ποσότητες νερού οι οποίες κινούνται με ισχυρές ταχύτητες. Η ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια μίας παλίρροιας που καταλήγει στις δυτικές ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τόσο μεγάλη όσο οπουδήποτε αλλού στο κόσμο. 
Επειδή το νερό είναι χίλιες περίπου φορές βαρύτερο από τον αέρα, η μέγιστη ταχύτητα των 6 μέτρων το δευτερόλεπτο είναι σε θέση να παράγει πολύ περισσότερη ενέργεια ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής στροβίλου από την ενέργεια που παράγει μία ανεμογεννήτρια. 
Το Pentland Firth, μία περιοχή στη Βόρεια Σκωτία, όπου τα στενά περικλείονται από ύδατα μεταξύ του βορειοανατολικού άκρου της Σκωτίας και των νησιών Orkney, είναι ίσως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να γίνει εκμετάλλευση των ορμητικών παλιρροιών για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προκλήσεις είναι τεράστιες διότι μαζικές μεταλλικές κατασκευές θα πρέπει να κατασκευαστούν για να πραγματοποιηθεί το εν λόγο εγχείρημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)