Διορθώνει το πρόβλημα με τις αποδείξεις η κυβέρνηση. Περισσότερες αποδείξεις, λιγότερη επιστροφή !!!

Η γκάφα με το μέτρο των αποδείξεων, που οδήγησε σε απώλεια από το δημόσιο ταμείο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μέσω επιστροφών φόρου, αναγκάζει το υπυοργείο Οικονομικών να θέσει σε εφαρμογή σχέδια για αλλαγές στις σχετικές ρυθμίσεις.

Το οικονομικό επιτελείο θέλει να διατηρήσεις τη νοοτροπία των πολιτών να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, αλλά την ίδια στιγμή να μειωθούν από το 2012, τα επιστρεφόμενα ποσά φόρου με αλλαγές κυρίως στα όρια αξίας των αποδείξεων, πάνω από τα οποία ο φορολογούμενος θα δικαιούται επιστροφή φόρου.

Το βασικό σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», προβλέπει ότι από το νέο έτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να χτίζουν το αφορολόγητό τους, καταθέτοντας αποδείξεις που θα αποτελούν το 30% του συνολικού εισοδήματός τους.

Για φέτος ισχύει το 10% ως τις 12.000 ευρώ και 30% για το υπόλοιπο εισόδημα. Από το νέο έτος εξετάζεται το ποσοστό του 10% να παραμείνει, αλλά να δίνεται επιστροφή φόρου για την αξία αποδείξεων πάνω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.
www.cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)