Εφαρμογή κινητού βοηθάει τη "θεραπεία" εγκεφαλικού !!! (Video)

Όταν ένας ασθενής υποφέρει από οξύ εγκεφαλικό, το πόσο αποτελεσματική θα είναι η θεραπεία συχνά εξαρτάται και από το πόσο γρήγορα θα του παρασχεθεί.

Τώρα, μια ιατρική εφαρμογή για το iPhone ή το Android, επιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν τη διάγνωσή τους για ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό και να ορίσουν τη θεραπεία, μέσω του κινητού!

Οι ειδικοί μπορούν να αποφασίσουν πως να θεραπεύσουν τα εγκεφαλικά από ακτινογραφίες του εγκεφάλου που θα εμφανίζονται στα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα.

Η μέθοδος αυτή είναι σχεδόν το ίδιο ακριβής με τη διάγνωση που πραγματοποιείται στα ιατρεία και τα νοσοκομεία, σύμφωνα και με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι στον Καναδά.

"Τώρα είναι εφικτό με αυτή την εφαρμογή να κάνει τη διάγνωσή του και ένας ειδικός, ο οποίος βρίσκεται σε μακρινή απόσταση" εξήγησε ο Ρος Μίτσελ, ένας καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Καναδά που πήρε μέρος στην έρευνα.

Η εφαρμογή ονομάζεται ResolutionMD Mobile και μπορεί κάποιος να την "κατεβάσει" στο κινητό του μέσω του App Store για το iPhone και το iPad και μέσω της Android Market για κινητά που χρησιμοποιούν λογισμικό της Google.
cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)