Τα σκουπιδιάρικα της Καλιφόρνια κινούνται με... σκουπίδια !!!

Εκατοντάδες απορριμματοφόρα κατά μήκος της Καλιφόρνια, κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό καύσιμο από μία μάλλον «βρόμικη» πηγή. 

Το μεθάνιο που παράγεται στις ειδικές εγκαταστάσεις των χωματερών της αμερικανικής πολιτείας, μειώνει σε σημαντικό βαθμό την εκπομπή ρύπων.

Το καύσιμο προέρχεται από τα αποσυντιθέμενα απορρίμματα, που συσσωρεύονται στη χωματερή του Altamont από το 1980. Από τον περασμένο Νοέμβριο, το μεθάνιο που παράγεται εκεί μεταφέρεται μέσα από σωλήνες στις πρωτοποριακές εγκαταστάσεις, όπου καθαρίζεται και μετατρέπεται σε υγροποιημένο φυσικό αέριο.


Σχεδόν 500 φορτηγά περισυλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, κινούνται σήμερα με αυτή τη νέα και «πράσινη» μορφή καύσιμου, αντικαθιστώντας το «βρόμικο» diesel.


Η Καλιφόρνια πρόκειται για την πολιτεία με τις αυστηρότερους στόχους για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, και το νέο αυτό πρόγραμμα ωφελεί το περιβάλλον διπλά: Το μεθάνιο από τα σκουπίδια συλλέγεται πριν ρυπάνει την ατμόσφαιρα, ενώ το καύσιμο αυτό παράγει πολύ λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα συγκριτικά με τα συμβατικά καύσιμα.
tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)