Αίγυπτος: Δορυφόροι ανακάλυψαν υπόγειο "χαμένο" πολιτισμό !!!

Δεκαεφτά πυραμίδες και περισσότερους από 1.000 τάφους και 3.000 οικισμούς, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης, ανακάλυψαν δορυφόροι, μέσω μίας νέας υπέρυθρης δορυφορικής σάρωσης της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα νέα ευρήματα αναμένεται να προσφέρουν ένα νέο πεδίο ερευνών, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, είναι τόσο μεγάλης ακρίβειας, που επιτρέπει, από το διάστημα, τη λεπτομερέστατη σκιαγράφηση ενός αντικειμένου, που βρίσκεται στη γη και έχει διάμετρο ενός μέτρου.

Ήδη, από την ανάλυση των ευρημάτων, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την “ανακάλυψη” δύο πυραμίδων, ενώ εκτιμούν, πως χιλιάδες ακόμη άγνωστα μνημεία, παραμένουν κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

Η
δρ Σάρα Πάρτακ, Αιγυπτιολόγος και συμμετέχουσα στην ομάδα ερευνών, δήλωσε: “Η ανασκαφή μιας πυραμίδας είναι το όνειρο κάθε αρχαιολόγου και εμείς μείναμε έκπληκτοι από όσα βρήκαμε στην Αίγυπτο".

“ Αυτά που βλέπουμε είναι απλώς κατασκευές που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια. Υπάρχουν χιλιάδες σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχουν καλυφθεί από τον βούρκο του ποταμού. Αυτή είναι μόνο η αρχή”
. 

“Η εποχή του Ιντιάνα Τζόουνς έχει παρέλθει. Σόρρυ Χάρισον Φορντ”, είπε χαρακτηριστικά η Αιγυπτιολόγος.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από τους δορυφόρους, που βρίσκονταν
σε τροχιά 700 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, έδειξαν σπίτια και κτίρια, φτιαγμένα από τούβλα και λάσπη, πολύ πιο συμπαγή από το έδαφος που τα περιβάλλει.

Τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα προέρχονται από την περιοχή
Tanis, όπου οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μεταξύ άλλων και μια κατοικία, ηλικίας 3.000 ετών.

Οι αιγυπτιακές αρχές σκοπεύουν τώρα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της Αιγυπτιολόγου, για να βοηθήσουν στην μελλοντική προστασία των αρχαιοτήτων από αρχαιοκάπηλους.
www.cosmo.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος του Μελιού (Video) !!!

Κόκκινα Βέλη (Red Arrows) στο Φλοίσβο !!! Video by zouzounews

"TuboHotel" Ένα παράξενο ξενοδοχείο !!! (Video)